dinsdag 25 maart 2014

'De was en de plas' deel 3679

Beueueueueueueueueueueu...en dit is nog maar enkel de te plooien was!!! Iemand zin om te komen helpen :-) :-)

32 opmerkingen:

 1. Het enige wat ik leuk vind aan de was doen, is het opvouwen van de kinderkleertjes. Beetje gek misschien. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOh my god!! En dan zaag ik als ik hier twee manden strijk heb staan. Chapeau, ik doe het je niet na!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wil je gerust komen helpen.....maar heb nog eventjes werk met de was en de plas van mijn 10 kinders!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ergste van dit alles zijn de kousen!!!! :(
  Hoeveel eenlingen hou jij zo over,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel te veel :-) Volgens mij eet mijn wasmachine die op

   Verwijderen
  2. Ik zou die sokken niet meer sorteren, allemaal in een grote mand en er 's morgens twee uitnemen. Leve Pipi langkous!

   Verwijderen
  3. Laat je kindjes de sokken bij het uittrekken niet zomaar in de wasmand gooien maar in zo'n wasnetje doen (voor lingerie), eventueel een netje voor licht en een voor donker, dan kan je het hele netje zo in de wasmachine gooien en raken er geen sokjes kwijt.

   Verwijderen
 5. Daar heb je van die handige speldjes voor. Dan kan je na het wassen niet alleen de kousen bij elkaar zoeken, maar ook de speldjes uit de wasmachine rapen. Heel handig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn au-pair kindjes vonden het geweldig om mij te helpen met hun sokjes samen te rapen (de paren). Ik had er een soort basket-spel van gemaakt. Kan al een beetje helpen, want de wasberg is wel vrij indrukwekkend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou vooral moeite hebben met te weten welk paar kousen bij welk kind hoort. In kleertjes hangen tenminste nog de maten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh my god. Die kousen vind ik ook het ergste. En dan zijn wij nog een klein gezinnetje van 1 mama en 2 kindjes. Ik vind die 21 paar kousen per week al teveel. En dan zijn jullie nog met ZEVEN!!! Ik heb soms zin om ze gewoon weg te gooien. Weeskousjes heb ik eigenlijk amper. Ik let er wel dat ze per paar in de machine gaan.
  Strijken doe ik trouwens bijna nooit. Enkel de hemdjes van mijn zoontje. Gewoon goed uitslaan als dat uit de machine komt en mooi ophangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wassen en strijken vind ik niet erg maar ondergoed en sokken plooien....aaargh! En het in de kasten leggen, daar heb ik op een of andere manier ook een hekel aan... :-/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook: ik vind het niet erg om te vouwen en te strijken, maar dat opruimen in de kasten...soms staat de nette mand gewoon dagen klaar....haha

   Verwijderen
 10. Merci ! ik voel mij al minder ´alleen´ in mijn mount everest van was en strijk ;)
  Na een dik jaar met 7 koppen in het gezin , sta ik nog elke dag met grote ogen te kijken hoeveel was dat oplevert !
  Paar weken geleden 3 dagen zonder stromend water gezeten ( dank u koppige watermaatschappij ) met 2 baby´s met buikgriepvirusje en vent die gaan skieen was .
  Als je de deur van ons waskot opende , kreeg je letterlijk een berg over je heen .
  Zoals in de filmpkes ... gelukkig hebben de kinders mij de humor ervan doen inzien <3
  Hup hup , hier dus ook bezig met de was ... maar we zijn niet alleen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vergeten , welke wasmachine heb jij ??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En dan dacht ik al dat ik veel was had met mijn 3 kids! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Pfff, ge zou voor minder de mismoed krijgen amai! Helaas hier met 2 kindertjes al bergen was, ik kan (en wil) me niet voorstellen hoe dat is met 5 patekes. Sterkte zou ik zo zegge'n

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En nadat dan alles eindelijk geplooid in de kast is geraakt krijg ik steevast onder mijn voeten dat ik de verkeerde sokken bij elk kind heb gelegd Aaarrrggg!.
  Dus nu leg ik alle gevouwen sokken netjes boven op een rijtje en moeten ze hun eigen sokken er uit plukken.
  Nog veel plooiplezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O my! Wat herkenbaar! Ik heb dit tafereel op zolder. Hoorde laatst iemand die de sokken niet meer uitzoekt omdat je tenslotte toch ook twee verschillende voeten hebt, dus waarom geen twee verschillende sokken aan dan?! Briljante oplossing eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee ik kom niet helpen, kreeg net 2 volle wasmanden met vuile was uit de kamer van mijn dochters ( en dan de andere 6 nog + man en ikzelf) Sokken zijn een stuk makkelijker nu alle zonen groot zijn en iedereen maat 42 en groter heeft. Er staat een grote bak waar ik alle herensokken ingooi, wel per paar (en een kleine bak oor enkele sokken die ik een paar keer per jaar leeg en sorteer).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kan ook zo'n vergelijkbare foto plaatsen ;) maar met drie dochters een beetje mijn eigen fout door het te lang laten aanslepen van dit lastig karwei

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het zal beteren als je verhuisd :-). Hebben wij ook gedaan en het gaat nu véél beter met de was. Ik heb mijn washok kleiner gemaakt zodat ik minder nesten kan maken, maar de kousen blijven een eeuwig probleem. Wat ik wel doe is. Voor de man koop ik alleen kousen van een bepaald 'merk' en voor de kinderen koop ik meerdere kousen in dezelfde maat van hetzelfde soort. Dus bv. in de hema: vier pakjes met sterren ipv één. Zo is er altijd wel een compleet paar...
  Succes. Ik heb negen kinderen dus ik ben ervaringsdeskundige ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Amai, jij verdient een medaille! Ik kijk er nooit tegenop om een wastje meer of minder te doen en ik ben verzot op de geur en het gevoel van proper wasgoed. Maar het plooien en in de kast steken is een ander paar mouwen. Mijn dochtertje van 4 helpt soms om kousen bij elkaar te zoeken of handdoeken te plooien... strijken doe ik nooit, ik hang alles zorgvuldig uit op het wasrek en dat moet maar volstaan + ik probeer door de week ook een paar wasjes te draaien zodat het niet allemaal op een hoop komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een werk! Wel mooi he, al die kleurtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. tja... kreukvrije kleertjes kopen of emigrergen naar een heel warm land...success!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. vouwen vind ik niet erg, de kousen ook niet, want dat doe ik terwijl ik in de zetel zit... maar strijken.... pfff! Ook al is mijn naam afkomstig van de strijkers in de katoenindustrie rond 1600, echt graag doe ik dat niet zenne. Toen ik het huis uitging streek ik niet alles, maar mijn man stond daar wel op, dus nu wordt nagenoeg alles gestreken (behalve ondergoed uiteraard). Al een chance dat ik nooit moet koken, dat doet hij dan weer ;)
  groetjes
  Liesbeth Stryckers

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh noooo mijn toekomst haha. Ik heb een hekel aan was opvouwen help

  BeantwoordenVerwijderen