woensdag 22 oktober 2014

De hippe kamerplant

Ik ben om, helemaal om zelfs. Vijftien jaar geleden omschreef ik de kamerplant als compleet oubollig, maar nu moet ik mijn mening grondig herzien, ik ben bekeerd. Het zijn maar de gekken die nooit van idee veranderen eh :-). De sanseveria, cactussen, ficussen en al hun latijnse vriendjes ze zijn terug van weggeweest en allemaal welkom ten huize mama van vijf. De oude kringlooptasjes krijgen een nieuw leven en de gieter is terug van 't stal gehaald. Nu nog een paar mooie potten zoeken en we zijn vertrokken. Alleen hopen dat onze nieuwe vrienden ons hectische leven overleven. I will keep you informed :-)

Ps: ik vond de meeste plantjes bij Dille en Kamille, daar hebben ze echt een leuke selectie kamerplanten en een deel van de plantjes komt vanop de lokale markt. Met als enige nadeel dat ik geen naam heb van de planten.

8 opmerkingen:

 1. Schoon collectie! Bij ons zijn het enkele sanseveria's die de vensterbank groen kleurt, allemaal gegroeid uit die ene die ik 3 jaar geleden gekregen heb van de oma toen we zijn gaan samenwonen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hebben ook jaren weinig of geen planten gestaan. Ik ben nu aan een verzameling begonnen waar het me vooral om de kleuren van het blad gaat. Er zijn juweeltjes te vinden op dat vlak, maar ik denk dat je dan toch vooral naar een echte plantenzaak zal moeten gaan.
  Wat potten betreft ga ik tegenwoordig snuisteren in de kringwinkel. Wat mensen allemaal niet wegdoen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben fan van alles wat niet teveel water hoeft want ik vergeet dat altijd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt zo'n leuk blog! Ik ben fan. Je hebt me geïnspireerd, morgen maar even plantjes halen :).

  Lfs Wimke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de Ikea verkopen ze nepplantjes die je geen water moet geven...en ze ogen schoon. Na vele mislukte pogingen ben ik daar mee begonnen! Bij mij gaat (bijna)alles dood :-(.

  BeantwoordenVerwijderen