woensdag 24 december 2014

Paris, always a good idea with kids

 Het stond al lang op mijn verlanglijstje om eens met de kids naar Parijs te trekken. Dus toen ik op een avond op airbnb zat te neuzen en plots een superleuk huisje vond in Parijs met slaapplek voor 7 man was de beslissing vlug genomen.(over de slaapplek volgt nog een andere blogpost binnenkort). En voor we het wisten zaten we in de auto richting Parijs. De kinderen waren in ieder geval wildenthousiast om de Eiffeltoren te zien, al was er wel meer nodig om de aandacht van 5 kids drie dagen vast te houden. Ik had snel door dat ik met mijn normale citytripplanning (koffietjes, shoppen, uitslapen, slenteren...) niet ver zou geraken :-) Dus bij deze voor iedereen die ooit met kinderen naar Parijs wil trekken hieronder mijn tips en trics. Al maakt de laatste foto duidelijk dat niet iedereen altijd even enthousiast was :-)

Dag 1:

- Bonton
  Boulevard des filles du Calvaire 5 - 3°arr
  Bekendste kinderconceptstore van Parijs. Zeker de moeite waard om foto's te trekken in de    photobooth cabine die in deze winkel staat.

Marché des enfants rouge
  Rue de Bretagne 39 - 3°arr
  Kleine gezellige overdekte markt waar je iets kleins kan eten

Merci
  Boulevard Beaumarchais 111 - 3°arr
  Een van mijn favoriete winkels van Parijs. Superinspirerende conceptstore. De kinderen vonden het  rode autootje aan de ingang geweldig.

Le grand palais des glaces
  Elke winter tijdens de kersperiode kan je schaatsen in het geweldige grand palais. Echt een    aanrader!

Mama Shelter
 Rue de Bagnolet 109, 20°arr
 Kindvriendelijk restaurant waar we heel lekkere pizza's gegeten hebben. Wij hadden geluk dat er  plaats was maar blijkbaar is het slimmer om op voorhand te reserveren aangezien het een heel  populair restaurant is bij de Parijzenaars


Dag 2

Notre Dame
 De link voor de kinderen was natuurlijk niet ver te zoeken. De disneyfilm: de klokkenluider van de  Notre Dame. En de obligate kaarsen hebben we aangestoken (5 in totaal :-))

- Eiffeltoren
 Hier kan ik als tip meegeven dat je best je tickets goed op tijd op voorhand via internet koopt. Wij  waren hiervoor te laat met als gevolg dat er geen tickets meer werden aangeboden voor de dagen dat  wij in Parijs waren of dat we ze ter plaatse moesten kopen en hiervoor heel lang in de rij moesten  staan.

Les Berges
 Dit was voor ons echt een leuke ontdekking. De hele oever van de Seine tussen de Eiffeltoren en het  museum d'Orsey is aangelegd met allerlei leuke kinderspelen, van muurklimmen, tot 100 meter lopen, tot een krijtbord en doolhofspelletjes. Die kleine drie kilometer stapten de kids als vanzelf.

-  Musée d'Orsay
 De vaste collectie van de impressionisten is zeker de moeite waard om u hiervoor richting 5 de verdiep te begeven. Met natuurlijk niet te vergeten het grote uurwerk waar je superleuke foto's kan trekken. Ook het restaurant/brasserie is een aanrader, alhoewel het niet direct voor kinderen is bedoeld, voelden zij zich er wel zoals prinsessen in hun kasteel :-)

-La grande roue de Paris
Kers op de taart voor de flinke kids: een ritje op het reuzenrad met een prachtig zicht op Parijs by night.

Bon Marché
 24, rue de Sèvres, 7°arr
 Dit kan tijdens de kerstperiode echt niet ontbreken op het to-do lijstje (en daarbuiten ook niet)
 Al was het voor de prachtige kerstdecoraties, etalages en prachtige architectuur. Idem voor Lafayette  en  Printemps. Al blijft Bon Marché mijn favoriet aangezien ze daar in slagen om echt orginele  merken aan te bieden die je niet zo gemakkelijk ergens anders ziet.

Sacré-coeur
 En toen was mijn fototoestel plat, na 2 dagen intensief fotograferen :-( maar het was wel een van de mooiste ervaringen van onze  Parijstrip. Toen we eindelijk boven waren geraakt via de vele trappen hoorden we plots kerstmuziek.  Stond er een gigantisch koor kerstliedjes te zingen voor de trappen van de sacré-coeur.

-La Buvette
Rue Henry Monnier 28, 18°arr
 Hier ben ik mijn kinderen nog altijd dankbaar voor. Dit is niet het meest kindvriendelijk restaurant, denk: klein en veel hip kinderloos volk. Maar ik wou er doodgraag gaan eten omdat ik ergens had gelezen dat dit echt één van de betere adresjes was in Parijs...dus ja we moesten lang wachten met hongerige kids tot er 7 plaatsen vrij kwamen en net op het moment dat ik dacht van we zullen de standaard italiaan wel nemen kwam er een tafeltje vrij. Veel moeite dus maar het was het meer dan waard :-)  

Dag 3

Deyrolle
 Rue Du Bac 46, 7°arr
 Als er nu iets is dat ik samen met de kinderen heb ontdekt dan is het wel Deyrolle. Wat een superleuke winkel! Het is een soort winkel/museum dat jaren traditie heeft in het opzetten van dieren. Echt superleuk om met je kinderen naartoe te gaan en het is een winkel, dus je betaalt geen inkom. Ik kocht er een oude biologieposter die vroeger in scholen gebruikt werden.

-  Nanashi
 Rue de Paradis 31, 10°arr
Coole no-nonsens lunchplek met gezonde japanse food en lekkere sapjes. Ook hier weer zeer populair bij de parijzenaars dus soms moet je eventjes wachten op een plaatsje.

Canal Saint Martin
De buurt rond dit kanaal is de opkomende hippe buurt van Parijs. Hier en daar zie je leuke adresjes tevoorschijn komen. Gewoon de straatjes doorkruisen en je komt ze vanzelf tegen. Mijn favorieten voor het moment zijn Artazart, een fotografie- en grafische boekhandel, 83, quai de Valmy 10°arr
en de artisanale bakkerij Du pain et des idées 31, rue Yves Tourdic 10°arr

Al de foto's die ik getrokken heb tijdens de citytrip zijn getrokken met een Canon EOS 100 D, die ik voor deze gelegenheid mocht uitproberen. (gaf wel even stress toen ik plots de lensbeschermer kwijt was:-), aangezien ik alles properkes moest teruggeven :-)) En ik moet eerlijk toegeven dat ik onder de indruk ben van het toestel. Het weegt een heel stuk minder dan mijn eigen refelxcamera (handig op citytrip) en ge moet niet veel van fotografie kennen om er mee weg te kunnen. Hiermee bedoel ik dat het echt een slimme camera is die je uitnodigt om te experimenteren. Misschien toch maar op mijn lijstje zetten voor mijne verjaardag :-)

19 opmerkingen:

 1. Superleuk. Ben benieuwd naar je airbnb-blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Wij zijn een paar jaar geleden ook met de kids naar Parijs geweest waarop velen aan ons vroegen "zou je dat nou wel doen?" Ja!!! En hierboven staat waarom! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, wat een zalige foto's!
  <3 Daar droom ik al jaren van, maar toch een beetje schrik met onze 3 super energieke kinderen...
  (vraagje: welk fototoestel gebruik jij? Ben op zoek naar een compact toestel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow cool met 5 kids naar Parijs! Bedankt voor de kind vriendelijke tips, ik sla ze op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk overzichtje!
  Je foto's zijn weer echt zo plezant en lekker kleurrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalige foto's!
  Amai, met 5 kids...ik denk dat ik met mijn 2 bengels al veel werk zou hebben...

  grtjs Saartje
  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd een kleurige bende waar ik goed gezind van word bij jullie.
  Wij gaan binnenkort naar Parijs zonder kinders (maar ik ga dit toch pinnen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amaai dat ziet er leuk uit dit staat ook nog op ons to do lijstje weliswaar met maar 3 kindjes
  dankjewel voor al de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap van jullie om met 5 kids naar Parijs te gaan!Wie weet probeer ik het in de zomer eens met mijn 2 tieners ;-) jouw tips zijn leuk mee genomen en de foto's zijn top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zag dat eruit. Ik heb niks met Parijs, op de één of andere manier kan die stad me niet bekoren… En als ik dan deze foto's zie, snap ik mezelf niet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te zien. En te herkennen...we deden veel dezelfde dingen. Wij shopten precies wel wat minder ;).
  Paris at Xmas...moeten we ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die foto's doen me bijna in de auto stappen.... Geweldig! De tips met kindjes ga ik pinnen. Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een inspirerende blog en fantastische foto's. Ik heb hem met veel plezier gelezen en bekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk om te lezen voor een juf Frans :) Ik ga er jaarlijks met mijn leerlingen naartoe, maar met de kinderen "durf" ik nog niet (4 en 2j) maar je krijgt me precies toch overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super! Als wij nog eens Parijs doen, maar dan met kids bekijk ik zeker deze tips! Ik krijg er zo zin in om dit te doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Merci voor de tips, hier deze zomer met 3 kids een midweekje naar Parijs. En ja, ik geloof wel dat we die 5 dagen meer dan gaan kunnen vullen! :)

  BeantwoordenVerwijderen