zaterdag 12 december 2015

Over weekendstress en gewonnen broodWeekends...het zou een oase van rust moeten zijn in de hectische week. Maar ik vrees dat bij ons soms het omgekeerde waar is en dat die weekends organisatorisch soms nog zotter zijn dan de weekdagen. Buitenschoolse activiteiten, sport, sociale agenda, verjaardagsfeestjes, slaappartijtjes, familiefeesten, boodschappen doen, de huishoudelijke klusjes waar je in de week niet aan toekomt..en voordat je het weet knip je het licht weer uit op zondagavond en vraag je je af hoe je er in godsnaam in geslaagd bent om alles rond te krijgen, of zit je oplossingen te verzinnen omdat je er niet in geslaagd bent alles rond te krijgen. (sorry juf , niet aan een schoendoos geraakt, sorry kids, geen nieuwe lampen kunnen gaan kopen dus nog een weekje zonder licht naar toilet en dan maar een boete betalen omdat we weer één of andere bibliotheekboek zijn kwijtgeraakt...) Uiteindelijk allemaal geen rampen, verre van zelf maar echt rustig kan je dit niet noemen :-)

En we overleven dit allemaal wel, het hoort ook bij de hectiek van een gezin maar juist daarom hecht ik veel belang aan het samen ontbijten. Hoe kort het soms ook is gewoon samen de dag starten maakt dat je net dat tikkeltje energie extra hebt. (Alhoewel dat alleen en rustig ontbijten ook zaaalig kan zijn ;-)) En waar dit vroeger vanzelfsprekend was, merk ik dat nu de kids ouders worden en ook een stilletjes aan een eigen agenda krijgen deze momenten schaarser worden. De één moet ergens naar naar een voetbalmatch, de ander is op een slaapfeestje en en nog een ander moet al om 9 uur in de circusschool zijn. Dat maakt dus dat ik des te harder van deze gezamelijke momenten geniet zeker als we er dan toch in slagen om iets lekkers te maken zoals hier de ontbijtklassieker 'gewonnen brood'.

Benieuwd hoe jullie die gezamelijke momenten vrijwaren in die drukke weekends

8 opmerkingen:

 1. Door de vele hobby's is het weekend voor ons ook altijd een drukte. Wij komen tot rust tijdens het badmoment. Vooraf wordt bepaald wanneer het badtijd is in het weekend, en dan gaan de meisjes samen in bad, manlief en ik ruimen intussen de badkamer en wasplaats op en halen nadien samen de kidners uit bad. Opgeteld een drie kwartiertjes quality-time.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O. Dat herken ik zo.
  Samen momenten worden schaarser bij het ouder worden.
  Gelukkig wonen wij overal een beetje dichtbij :-).
  En één kamer doet al maanden zonder licht. Shame on us.
  En ja. Ons Lies moest deze week al een hele week een glazen bokaal mee. Ik vergat het elke dag.
  Gelukkig heb je nog andere ouders die er meteen 2 of 3 meegeven :p.
  Ik weet uiteindelijk dat alles wel goed komt hoor...
  Uiteindelijk wel.
  En trots ben ik wanneer ik deze week toch de tijd gevonden heb om tafels te oefenen een Wero test te oefenen met de jongens.
  En sorry dat ik bij de middelbare kinderen hun samenvattingen niet kan maken (je kunt niet geloven hoeveel ouders dit doen voor hun kids!).
  Het loopt zoals het loopt.

  Fijne zondag nog morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige weekends zijn bij ons ook druk met familiefeestjes of andere leuke activiteiten. Tot vorig jaar had de oudste ballet op zondagvoormiddag, dat was ook altijd stressen om haar te gaan ophalen en tegelijk eten te voorzien. Maar vanaf dit jaar is haar ballet op woensdagnamiddag en zijn onze weekends terug vrij. Ik kan enorm genieten van een vrij weekend waarin niets gepland is en waarin we onze zin kunnen doen: een uitstapje naar het park of het bos, samen knutselen of kokerellen, een bezoekje brengen aan een museum of aan familie. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze momenten samen zijn schaars, maar daarom namen wij een drastische beslissing om dat beter te maken! Ik hoop dat het goed gaat maar dat kan ik pas vertellen in 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons geraken de weekends (zelfs zonder kinderen) ook vaak snel volgeboekt, en dan kan ik er zo van genieten als er eens een 'blanco' weekend op het programma staat :-) niets moet, alles mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan intens genieten van de winterstop met sporten! Geen hockeywedstrijden, minder buitentrainingen, geen voetbalcompetitie. Wat een ruimte in het weekend (en wat is die ruimte snel weer gevuld). Het is zondagavond en inderdaad, we hebben het weer gehaald (nou ja, bijna dan)
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oef, ik word al moe als ik het lees ;)

  Wij hebben 'maar' twee kinderen. Die doen elk één clubje op woensdagmiddag. Daarnaast hebben we een keer fysiotherapie op vrijdagmiddag. Geen clubjes in het weekend dus. En natuurlijk zouden ze wel graag naar meer clubjes gaan, maar wij vinden de rust om gewoon lekker vrij te spelen ook heel belangrijk. Daarnaast gaan ze doordeweeks ook naar de bso die ze hele leuke sportieve en leerzame workshops aanbiedt.

  Natuurlijk hebben we ook wel eens een druk weekend, met sociale activiteiten (vorig weekend Sinterklaas, dit weekend een familiefeestje) maar dat is dan één van de twee weekenddagen en eigenlijk zelden beide.

  Ik denk dat als je meer rust echt als prioriteit ziet voor het gezin, je ook vaker 'nee' zult moeten zeggen tegen alle leuke dingen die op je pad komen, van buitenaf. Dan krijg je meer tijd om zelf in te vullen. En anders (als de clubjes en sociale activiteiten tè leuk zijn om te laten schieten).. Gewoon lekker genieten van wat er is! Je kunt niet alles hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben momenteel 2 kids en eentje op komst ( juni 2016)
  In het algemeen is het druk maar haalbaar, enkel wanneer er eentje ziek is lijkt mijn wereld te stoppen met draaien. Zoveel zorgen en stress op dat moment zorgen ervoor dat mijn geplande taken/ uitstapjes er bij inschieten.
  En ook al zegt mijn verstand dat alles goed komt, het bezorgde gevoel neemt het dan over!
  Maar toch, alles is zoveel mooier en `voller`met kindje(s) in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen