zaterdag 21 oktober 2017

Een eerste echte productreview op mamavanvijf :-)Eindelijk is het gebeurd :-D. Ik heb een stofzuiger opgestuurd gekregen met de vraag of ik er een review over kon schrijven. Het cliché der clichés :-) Je wilt niet weten hoeveel mensen al tegen mij hebben gezegd, ah, je bent een mamablogger, dan krijg je stofzuigers enzo opgestuurd. Neen, dus of feitelijk ja dus. Maar dan pas na bijna 7 jaar bloggen :-D

Soit, een stofzuiger dus. Want ja mijn stofzuiger was op sterven na dood. Nooit gedacht eigenlijk dat een mens meerdere stofzuigers in zijn leven verslijt. Al moet ik wel bekennen dat de verbouwingen er voor iets tussenzaten. Steengruis opstofzuigen met een gewone stofzuiger van vijf jaar is erom vragen natuurlijk. En wetende dat ik ergens mijn vaste job had opgezegd en we dus net iets creatiever moeten omgaan met tijd en middelen dacht je van 'hell yeah' stuur mij diene stofzuiger maar op!

Grappig was wel, dat nonchalant als ik ben, niet had gecheckt wat voor stofzuiger Dyson mij juist ging opsturen. Dus ik verschoot wel even toen ik de compacte doos toekreeg en zag dat het om een lichtgewicht, snoerloos exemplaar ging zonder 'body' of hoe noem je dat :-). Moest zelf twee keer kijken voor ik snapte hoe we deze Dyson V7 absolute in elkaar moesten krijgen. Maar kijk, met twee ben je net iets slimmer dan alleen en papavanvijf kreeg de stofzuiger startklaar.  De timing kon in ieder geval niet beter zijn aangezien we net de laatste gasten van de 'cinema-mijn-huis-ligt-nu-vol-popcorn-sleepover' uit ons huis hadden gezet en we dus letterlijk op de popcorn stapten. Ideale test om te kijken of de V7 de klus kan klaren.

En inderdaad, de zuigkracht voor zo'n lichtgewicht toestel is indrukwekkend. Alsof je een supersonische kruimeldief hebt met een steel en extra hulpstukken.  Je leegt het reservoir ook zo makkelijk als je een kruimeldief leegmaakt. En de eerste keren is dat best vaak...want omwille van de zuigkracht zat het reservoir de eerste keren heel snel vol. Wij waren dus blijkbaar op een supervuil tapijt aan het leven zonder dat we het doorhadden, hahaha. Maar hier val ik terug op het excuus dat onze oude stofzuiger ver kapot was. Daarnaast heb je ook geen gedoe meer met snoeren en stopcontacten en draag je de stofzuiger vlot de trap op.

Maar ook de plafonds, lampen, kiertjes en spleetjes zowel thuis als in de auto konden super easy worden gestofzuigd aangezien de V7 niets weegt. En als alles gedaan is berg je hem gewoon op in zijn houder waardoor hij automatisch weer oplaadt.  Volledig opgeladen stofzuig je 30 minuten. 

Pluspunten: 
- Hoge zuigkracht
- Lichtgewicht
- Supersnel in gebruik
- Flexibel aan te passen aan de oppervlakte

Minpunten:
- Moet regelmatig opladen, dus moeilijker als je één keer in de week alle kamer in je huis achter elkaar wilt stofzuigen. Maar je neemt hem wel veel sneller ter hand om kleine hoekjes schoon te maken.
- Stofreservoir vult zich snel. Maar aangezien het leegmaken heel makkelijk gaat hoeft dit op zich geen groot probleem te zijn.

Ah ja, en last but not least. Het grootste voordeel. Wij hebben nu een ongelooflijk gelukkige kuisvrouw :-). Ze zei letterlijk 'madame, je suis amoureux du nouveau aspirateur '. Wat zoveel wilt zeggen als: Ik ben verliefd op de nieuwe stofzuiger :-)

Zin om ook te testen? Via deze link kan je je aanmelden om kans te maken om deze snoerloze stofuiger 30 dagen lang te proberen.
Ter info: Deze blogpost kwam er in samenwerking met Dyson. Meer weten hoe ik tegenover samenwerking sta? Hier vind je alle info terug.

5 opmerkingen:

 1. Wij zijn er ook zeer content van. We hebben wel niet zo een compact model, maar den eerste keer dat wij onze dyson gebruikten, bleven we precies aan de vloer kleven van de zuigkracht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is dus een zalige stofzuiger hé! Die van jou ziet er nog iets zotter uit als die van ons, maar wij zijn daar ook ongeloooooofelijk tevreden van! Ons 'rolletje' moeten we er wel heel regelmatig uithalen om het hondenhaar én mijn eigen haar eraf te snijden (want dat draait daar helemaal in).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook zo'n ding (al vier jaar) maar er is ergens een contactje stuk waardoor het rolletje begint te draaien maar na één minuut het opgeeft. Volgens de hersteldienst moest ik er kosten aan doen maar ik heb ondertussen ook een roomba die me (nog) meer plezier biedt. De dyson hou ik voor spinnenwebben aan het plafond of als kruimeldief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog steeds tevreden van? Ik moet een nieuwe stofzuiger hebben en kwam al googlend hier terecht... 😀

  BeantwoordenVerwijderen