Recept komt van het nieuwste boek van Rens Kroes dat volstaat met powerfood recepten voor verjaardagen, feestjes en diners met vrienden en familie.
Hieronder alvast het recept
Benodigdheden:
CAKE
- 150 gr havermeel
- 150 gr speltmeel
- 1 tl baking soda
- snufje zeezout
- 40 gr maanzaad of chiazaad
- 2 eieren
- 60 ml ahornsiroop
- 250 ml havermelk (ik gebruikte amandelmelk)
- zeste van 1 onbespoten citroen
- sap van 2 citroenen
FROSTING
- 3 el honing
- 100 gr kokosboter (200gr kokosrasp en 1el kokosolie 10 min laten draaien in de blender)
- 2 el gesmolten kokosolie
- 60 ml water
- snufje zeezout
- 1 el citroensap
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180°
- Vet de cakevorm in
- Roer de droge ingrediënten voor de cake door elkaar in een kom
- Klop de eieren luchtig op in een andere kom en voeg de andere natte ingrediënten toe
- Meng goed en voeg toe bij de droge ingrediënten
- Giet het beslag in de ingevette cakevorm
- Zet 40 minuten in de hete oven
- Als hij klaar is laat je hem afkoelen en haal je hem uit de vorm
- In tussentijd kan je frosting maken
- Doe alle ingrediënten van de frosting in de blender en mix ze door elkaar.
- Spatel de frosting over de cake
- Strooi nog wat maanzaad of citroenzeste erbovenop.
SMAKELIJK!
Oh dit ziet er wel heel smakelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenZalig! Eindelijk een glazuur-achtig recept waar geen suiker in moet! Dit ga ik pinnen én proberen :D
BeantwoordenVerwijderenmmm, die probeer ik ook eens uit!
BeantwoordenVerwijderenDie ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmm, een cake met citroen & chiazaadjes. Het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het receptje. Zal ik ook eens proberen :)