donderdag 28 september 2017

Over yoga en grote beslissingen

Ik ben op dit moment in Italië! (en ik hoor jullie nu denken, wtf? Alweer weg???) Maar laat mij even wat meer tekst en uitleg geven. Ik ben namelijk op yogareis samen met mijn partner in crime Ingrid. Een week yoga gecombineerd met werken, (want ja wij hebben hier KEIhard gewerkt) maar wel in het zonnetje, met gezonde ontbijtjes en lunches en elke dag startend en eindigend met yoga gegeven door powerlady Adriana . En dit is allemaal een rechtstreeks gevolg van een beslissing die ik kortgelden heb gemaakt. Want ik kan vanaf nu werken waar ik wil, zolang ik maar wifi en stroom heb.

Ken je die momenten in je leven, waar je voelt dat je op een kruispunt staat en dat je keuzes moet maken? Wel, ik stond de voorbije maanden op het midden van zo'n kruispunt. Enerzijds het comfort van een vaste job, met een maandelijks loon, zekerheid en leuke collega's anderzijds de drang om uit te vliegen en mijn eigen ding te kunnen doen, op eigen benen te staan en te genieten van de vrijheid en de rollercoaster die ondernemen met zich meebrengt.
Het idee waarmee ik dacht dit allemaal te combineren bleek al snel naïef. En keuzes drongen zich op. In de eerste plaats voor mijn eigen evenwicht en mijn gezin en daarnaast ook omdat je voelt als je er echt voor wil gaan je helemaal moet springen. En dat is dan ook de beslissing die ik heb gemaakt.

I quit my job! En ik ga ondernemen. 100% gaan voor mijn droom: Maison Slash, een online magazine en parentfriendly marketing agency. Met alle voor- en nadelen die hiermee gepaard gaan. Weg vast inkomen, hallo hard werken en vechten voor centen. Maar de voldoening die gepaard gaat bij de eerste binnen gehaalde opdrachten, de vrijheid om je agenda zelf in te vullen, de eerste lezingen die we mogen geven, de ambitieuze plannen die eraan komen en de eerste behaalde successen maken dat ik voel dat de adrenaline stroomt. Andere kant van de medaille is dat je botst tegen muren, je valt en weer moet opstaan en dat je heel hard werkt zonder dat er daarom altijd direct een financiële vergoeding tegenover staat.

Gelukkig dat ik dit verhaal niet alleen aanga. Dat ik Ingrid een jaar geleden ben tegengekomen. Met twee ben je net altijd iets sterker dan alleen. Dat onze ploeg zich ondertussen uitbreidt. Dora, Gwen, Stefanie,...allemaal mensen die meebouwen aan ons verhaal en we zoeken nog freelancers (check hier)! En dan mag ik papavanvijf niet vergeten. Die ervoor zorgt dat ik de kans krijg om dit te doen door te zorgen dat het thuis ook allemaal op rolletjes loopt als ik verdrink in de verplichtingen, werk en opportuniteiten die ondernemen met zich meebrengt. Mijn kinderen zeggen in ieder geval al dat ze allemaal bij Maison Slash willen komen werken :-). Gelukkig ben ik dit weekend weer lekker thuis en kan ik keihard genieten van mijn kroost. Want ik wil dan wel ondernemen ik wil ook bovenal mama zijn en mijn vijf kinderen lekker helemaal platknuffelen thuis.

En dan wil ik last but not least ook nog Adriana bedanken voor deze fijne week. Want laat dit nu toeval zijn, ik en Adriana waren ooit collega's en ook zij maakte al de sprong om haar droom waar te maken, de wereld rond te reizen en van haar yoga te kunnen leven. En naast geïnspireerd te zijn door haar acrobatische toeren is ook haar ondernemersverhaal een bron van inspiratie. Thx Adriana voor alles! En moesten jullie zin hebben gekregen, er zijn nog plaatsen op haar andere yoga reizen.

11 opmerkingen:

 1. Proficiat met jouw genomen beslissing! Zeer sterk! Maar soms zijn er zo van die scharniermomenten waarop je voelt dat het anders kan. Inderdaad: those who don't jump, will never fly! Veel geluk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dikke proficiat! geniet met volle teugen van je niuewe uitdaging! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes ! Het mooiste wat er is als mensen hun dromen najagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo grappig. Ik heb zelf 5 kinderen en mijn schoonzusje heeft er 6. We volgen allebei graag mee op je blog en onlangs hadden we het over jou. We waren er allebei van overtuigd dat je binnenkort zou gaan aankondigen dat je het professioneel over een andere boeg zou gaan gooien. Profetische woorden, zo blijkt nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes ermee! Dat al jullie dromen mogen uitkomen, hier en daar met vallen en opstaan om weer keihard verder te gaan! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat!
  Ik maakte vorig jaar een gelijkaardige beslissing en heb het me nog geen seconde beklaagd:
  http://www.josieslittlethings.be/2016/07/de-grote-sprong.html
  Go go go!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw succes! Dat is een klein paragraafje waar veel achter steekt, moedige beslissingen, go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een moedige beslissing! Ik weet er alles van. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wouw wat een beslissing, heel veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen