zondag 4 november 2018

Op citytrip in Den Haag met kids


Den Haag was een stad dat ik alleen kende vanuit de nieuwsverslaggeving en dan vooral als het over het Joegoslavië tribunaal ging. Pas veel later kwam ik te weten dat de stad aan de kust lag en dat het echt wel de moeite waard was om het een bezoekje te brengen. En aangezien wij de gewoonte hebben om tijdens de wintermaanden een citytripje te plannen met de kinderen was de deal vlug geklonken. Deze herfstvakantie trokken wij met ons zevenen richting Den Haag.

Overnachten deden wij in Stayokay Den Haag . Een hostel in een prachtig gerenoveerd pand in de stijl van de Amsterdamse School. Het is eens iets anders, maar als groot gezin is het een heel slimme oplossing. Wij sliepen in een kamer voor 8 personen en het werd daardoor zelf een privékamer. Ideaal als je een citytrip maakt en je kan leven met de basics. 's Avonds speelden we gezelschapsspelletjes in de gezellige lobby en 's ochtends stond er een ontbijtbuffet klaar met granola en verse koffie. Meer hadden we niet nodig!

Den Haag is de stad van de musea. Ik denk dat je vlotjes een hele week vult met elke dag een ander museum te bezoeken. Jammer genoeg waren wij er maar twee dagen en moesten we dus kiezen. Wij gingen voor het kindermuseum Museon en het museum van Moderne Kunst Voorlinden in Wassenaar. Waar Museon de traditionele ingrediënten heeft voor een technologiemuseum voor kinderen was het vooral museum Voorlinden waar we helemaal wild van waren. Wat.Een.Cool.Museum.Was.Dat!!! Echt de omweg waard! En zeker een selfie maken in het zwembad zonder water, de spiegelkamer en een bezoekje brengen aan de reuzen.

Voor eten is vooral Mama Kelly een aanrader. Dit restaurant serveert enkel kreeft en kip en het grote voordeel is dan natuurlijk dat ze dit heel erg goed doen! Kinderen zijn heel welkom en het restaurant is alle dagen open. Een andere aanrader is Happy Tosti, waar je op schommels croque monsieurs mag eten :-)

Natuurlijk mag een bezoekje aan Scheveningen niet ontbreken als je in Den Haag bent. De pier met het reuzenrad is de grote toeristische bestemming. Ik vond vooral de gekleurde palen onder de pier het leukste plekje. Voor de rest kan je op de pier terecht als je wilt benjijumpen of een deathride wilt doen maar anders zou ik toch rustigere plekjes adviseren. Want wij verslikten ons bijna in onze gouden pannenkoek met suiker van 7,5 euro per stuk.

Wij deden alles te voet (buiten Scheveningen en Museum Voorlinden) en kregen zo ook de sfeer mee van de stad. Wat zeker ook een ommetje waard is zijn de skyline van Den Haag,  het vredeshuis en het stadhuis. Ik ging ook nog op zoek naar restanten van het Mondriaanjaar van vorig jaar maar jammer genoeg waren die maar tijdelijk.

Conclusie: Den Haag is de ideale bestemming voor een rustig citytripje met kinderen!

Nog op zoek naar tips? Check zeker de post die Maison Slash schreef over Den Haag

7 opmerkingen:

 1. Ha een vriendin was er ook net vorige week en op haar foto's zag ik ook de kleurrijke poten van de Pier. Dat is relatief recent geschilderd want toen ik er woonde en bij mijn laatste bezoek (al 4 jaar geleden moet ik toegeven) was dat nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als kind ging ik met mijn vader naar Den Haag en overnachtte ook in de Stayokay, toen nog NJHC. :) Panorama Mesdag vond ik het allercoolst maar ook het vredespaleis en het binnenhof. En de Pier natuurlijk! Leuk om zo foto's van jullie te zien op de plekken waar ik 30 jaar geleden kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Den Haag is inderdaad de moeite waard. Vorig jaar zonder de dochter geweest en is de ideale stad voor een kortbij citytrip. Cultuur, shoppen, strand, ... allemaal dicht bij elkaar. En wil je er langer verblijven met kinderen heb je ook nog Duinrel, Drievliet en Madurodam als uitstapjes in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Mag ik vragen waar je die schoudertas (3de laatste foto) gevonden hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, dit is een heuptasje dat ik over mijn schouder draag. Komt van het merk Monki.

   Verwijderen
 5. Wat een originele manier van dragen! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een originele manier om een heuptasje te dragen. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen