woensdag 19 juni 2019

Een groentenbarbeque is goe






Ooit was er een tijd dat ik dacht dat een bbq zonder vlees onmogelijk was. Echt, ik dacht zelf dat ik nooit vegetariër zou kunnen worden omdat ik zo fan was van bbq met ribbekes, kippenboutjes en brochettes. Niet dat ik nu vegetariër ben, laten we het eerder flexitariër noemen maar ik voel dat de flexi heel ruim aan het worden is. Zeker na deze geslaagde groentenbbq waar, al zeg ik het zelf, de smaak van af spatte en niemand vlees miste. 

Zin om het ook eens een kans te geven? Wij hadden dit op ons menu staan.

Homemade groentenbrochettes:
Snij bloemkool, paprika, courgettes en champignons in stukjes en spies ze op een satéprikker. Wrijf ze in met een marinade van olijfolie, tijm en rozemarijn en grill ze op de bbq

Slaatje van gegrilde tomaten, courgette en aubergine
Snij de groeten in plakken, smeer ze in met de marinade en grill ze langs beide kanten op de bbq 

Parelcouscous salade
Gemengd met munt, komkommer en feta. Gekruid met peper en zout en wat olijfolie

Gegrilde ananas
Snij de ananas in plakken en gril langs beide kanten op de bbq. Je kan als je dit als dessert wilt serveren de ananas besprenkelen met ahornsiroop. Maar de ananas is zeker ook een aanrader om als hoofdgerecht te serveren

Homemade platbrood
300 gr kwark mengen 3 eetlepels olijfolie en een eierdooier. Dit mengsel op zijn beurt mengen met 300 gram bloem. Kneden tot je een bol hebt en dan uitrollen met een deegrol of met je handen platslaan tot 4 platbroden. Deze op de gril of in de pan bakken in wat olijfolie.

Yoghurtsaus
200 gram griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en eventueel wat koriander. Alles mengen en direct serveren.

En voor de heel aandachtige kijker. We hadden ook enkele groentenburgers die we bakten voor de kinderen.


Ps: deze post kwam er in samenwerking met Barbecook, waar ik oprecht heel heel tevreden over ben. Meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Check hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten