maandag 16 december 2019

Koekebrood maken voor mijn studentjes


Ik weet niet of koekebrood de juiste benaming is van hetgeen ik gemaakt heb :-). Maar dat het lekker is dat is zeker. Het is een soort sandwichdeeg met stukjes chocolade gebakken in de oven. En de reden waarom ik dit lekker gebakken heb? Ik ging de uitdaging aan die ik kreeg van Soubry om koeken te bakken met hun broodmixen en aangezien de kinderen nog in hun examens zitten ,en een lekker vieruurtjes dan nog des te meer geapprecieerd wordt, was de uitdaging snel beklonken.  

Receptje:

Benodigdheden 

250 ml melk
500 gram witte broodmix van Soubry
Eén  kopje witte chocoladeschilfers
150 gram boter op kamertemperatuur
11 gram gist

Receptje

Mix de broodmix met de melk en de gist in de keukenrobot. Snij de boter in blokjes en voeg ze toe in de mengkom. Mix alles goed door elkaar en voeg op het laatst de chocoladeschilfers toe.

Laat 30 minuten rijzen.

Verdeel in bolletjes en zet op een met bakpapier bekleede bakplaat.

Zet de bolletjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat afkoelen.

3 opmerkingen: