vrijdag 24 juni 2011

Kamishibai

Wat doet ne mens na een drukke werkweek als hij de kinderen van school gaat halen op een vrijdagnamiddag? Wanneer uw huis een puinhoop is en de was smeekt om een wasmachine en de vloer om een poetsbeurt en de kinderen uw huis aan het afbreken zijn? Een beetje knutselen? Dus kwam ik op het idee  om een kamishibaitheatertje te maken. Een kamishiwatte? Dit is een japanse vorm van theater waar men aan de hand van prenten een verhaal vertelt. Ik zag het voor het eerst bij ABC . Ik knutselde het theatertje in elkaar, de kinderen de verhaaltjes. Daarna was het vertellen geblazen. De uitleg om zo'n theatertje te maken vind je op deze site. 


De Kamishibai


Hier met de prenten van Kato
En hier de privévoorstelling. Zelf ons Fee was van de partij.

11 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk zeg!
  En zo ben jij eerst even bezig het te maken, maar daarna heb je vast een poos rust, want dan zijn je kindjes zoet he?!

  Wat een lieve snoetjes allemaal!
  Heerlijk 5 kindjes!!!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee en wat superlief al die kindjes op een rij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe doe jij dat dan?? Als ik moe ben en het huis is een puinhoop, dan ga ik niet knutselen, al is het wel heel erg leuk theatertje.
  Wordt het nu avond/nachtwerk wat het huishouden betreft;-)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel leuk!
  En die laatste foto is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw kinderen zullen blij zijn met zo'n mama!
  Het huishouden loopt niet weg. (dit zeg ik stiekem ook tegen mijzelf...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben verre van de ideale mama hoor :-). Mijn kinderen zijn gewoon zo'n knutselfans dat ze mij meeslepen in hun enthousiasme. Ze beginnen vaak al van als ik hun ophaal van school te brainstormen over wat ze nu weer gaan knutselen. En op een vrijdag ben ik al wat meegaander dan een andere dag in de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat je kinderen zo van knutselen houden. Dat hebben ze dus niet van een vreemde:-)
  En fijn te lezen dat ook jij niet de ideale moeder bent. Dan kunnen we elkaar dus de handen schudden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zitten ze daar gezellig! en die kleine in dat stoeltje echt schattig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi kleedje dat Kato aanheeft! Waar heb je het stofje gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een kleedjes dat ik gekocht heb ik de winkel. Als ik kleedjes maak zijn die belange niet zo goed afgewerkt :-). Het kleedjes kwam van de zomercollectie van Zorra.

  BeantwoordenVerwijderen