donderdag 2 augustus 2012

Villa AugustusVandaag een bezoekje gebracht aan het populaire Villa Augustus in Dordrecht. Het stond al eventjes op mijn to-do lijsje nadat ik het leerde kennen via deze blog. Het is een heerlijke plek om naartoe te gaan (zelf met 5 kinderen :-)). Het industrieel gebouw is helemaal mijn ding (die tegels en die recyclageluster!!!) en moest 'the sky the limit' zijn dan woonde ik al lang in een soortgelijke loft. In ieder geval zit hun concept zeer mooi in elkaar met een immense moestuin die ze gebruiken om dagvers te koken in het restaurant en een winkelgedeelte waar je de kans krijgt om met hun rijkelijke oogst thuis zelf de heerlijkste gerechtjes op tafel te toveren en tegelijk nog een halve nieuwe huisraad te kopen. Moest je geen inspiratie hebben ze hebben er ook een geweldig assortiment kookboeken en verschillende tittels van de collectie Snor boeken. Spijtig dat het net iets te ver van ons deur is want anders sprong ik er elke week wel eens binnen al was het maar voor een bos verse bloemen.

Ps: Ik kwam er zelf Mme tegen. Die er voor de tweede keer was in één week tijd. Dan moet het daar wel echt wreed plezant zijn hé :-) 

21 opmerkingen:

 1. Oh, dat zier er echt iets tof uit!
  En serieus: kunt gij alleen de deur uitgaan met uw vijf kinders? Chapeau!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus was erbij. Zo een held ben ik echt nog niet :-)

   Verwijderen
  2. Sjans! Ik voelde mijn moederschap al in mijn schoenen zakken!

   Verwijderen
 2. Ik wil IN die 2de foto kruipen! Ziet er daar fantastisch uit! Ik zoek NU op hoe ver Dordrecht rijden is :)
  En natuurlijk weer prachtig in beeld gebracht. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk is het daar he! En wat grappig dat jullie Belgen ook voor dit soort leuke adresjes naar NL komen, ik dacht altijd dat alleen wij dat omgekeerd deden (voor leuke winkels in Antwerpen en Gent enzo! ;))
  Ken je ook de blog van Ingrid, zij werkt in de Villa (en is verantwoordelijk voor de prachtige bloemen overal):
  http://woodwoolstool.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je daar was!! Ik woon daar heel dichtbij! :)) Mooie foto's heb je er gemaakt zeg! Met je kids!!!! En hoe ontzettend mooi is het daar he!! Zo'n prachtig gebouw.. en dan die tuin. Genieten! Liefs, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne plek en mooie foto's! Mijn eerdere reactie per ongeluk verwijderd. Ben er nog niet zo handig mee. Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat ziet daar inderdaad erg tof uit! mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige foto's! Ik ga er zelf ook binnenkort eens kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhhh dat ziet er inderdaad fijn uit. Ga ik op mijn lijstje zetten. En echt stoer om jou zo te zien zitten met je kindjes. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na je tips over Brussel ga ik nu zeker ook deze ter harte nemen! Ik kende Dordrecht enkel van Loods 5 (super interieur winkel) maar heb nu direct een extra reden om er naartoe te rijden ... Bedankt!
  http://evamaria.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OoOOoooOOOoooooooh...ik ga uitzoeken hoever de rit west-vlaanderen-Dordrecht bedraagt!
  En jij ziet er fris en fruitig uit en helemaal zen met je wijntje en de hele bende aan tafel, haha!!!!!
  Hoe doe je het toch??????? Het zweet zou op mijn rug en bovenlip staan, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er leuk uit zeg, wouwie! Die foto met z'n allen aan tafel is wel heel leuk, echt een super mama :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weehoo! Wat een kleuren allemaal! En echt super hoe je die ook vast hebt gelegd...LOVE IT! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Augustus moet de maand worden dat wij ook naar Villa Augustus gaan.
  Wat maak je een fijn blog, om vrolijk van te worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je het mooi in beeld gebracht! Ik was er eind juli toevallig ook en heb er ook een blogje (http://www.circusedgar.blogspot.nl/2012/07/villa-augustus.html) over geschreven...maar was een beetje huiverig om foto's binnen te maken. Met jouw foto's komt het weer allemaal boven en kan ik lekker nagenieten. Dank!
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen