dinsdag 3 februari 2015

Slim ideetje voor je creatieve kids


Creatieve kinderen zijn een zegen, laat dat duidelijk zijn. En die creativiteit wordt hier duchtig gestimuleerd ten huize van mama van vijf. Potloden, stiften, scharen, lijmstiften, verfdozen, glitterpotjes, stempels...you name it en we hebben er vlotjes tientallen van in huis. Om van papier nog maar te zwijgen. (al zijn de kinderen er ooit in geslaagd om zich door de hele voorraad door te kleuren om dan voort te kleuren op wc-papier).
Maar wat doet ne mens met die onophoudelijke stroom van tekeningen die bijna dagelijks uw huis binnensluipen? En zeker met die tekeningen waarvan je ziet dat ze met de tong tussen de tanden gemaakt geweest zijn?  Weggooien, hoor ik u denken...en inderdaad, ik heb er mij al meermaals aan bezondigd. Als een dief in de nacht, de tekeningen tussen reclamefolders frommelen en dat net op de avond voor het papier buiten moet. Echt super voel je je dan niet maar alles bijhouden is ook niet echt een optie...
Maar kijk dat schuldgevoel behoort hier nu tot het verleden. Ik smijt nog altijd tekeningen weg maar niet voordat ik er eerst een foto van heb gemaakt, die ik dan mooi in een mapje 'tekeningen' bijhou op de computer, tot ik er voldoende heb verzameld om een fotoboek samen te stellen. Je moet dat fotoboek dan natuurlijk ook nog afdrukken want ze op de computer laten staan is ook zonde :-). Zo'n fotoboek is overzichtelijk, proper en het neemt een stuk minder plaats in dan de tekeningen zelf. En nog een voordeel, alle tekeningen blijft intact en proper voor het nageslacht. (en ja ook die tekeningen met zand/ watten of vogelzaad :-))
De foto's zijn getrokken met een Canon EOS 100 D.

Ps: als je nog leuke ideetjes wilt opdoen met foto's check dan zeker de blog van smartphoto. 

23 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een idee! Zeker voor het soort/formaat kunstwerken waarmee je niet weet wat gedaan. Ik pin, voor mijn toekomstig nageslacht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip! Nu kan ik beginnen weggooien zonder schuldgevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig idee! Eentje om te pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad een heel goed idee. Hier gaan de allermooiste in een doos en de rest ook stiekem tussen het oud papier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat doe ik ook :). De mooiste in een doos, van alle andere exemplaren wordt een foto gemaakt en die stop ik op geregelde tijden in een fotoboek met een paar plezante uitspraken van die periode erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee! Ik probeer het meeste te bewaren, ook schoolwerkjes, maar het wordt zo veel! Regelmatig verdwijnt er toch een stapeltje in de container, de mooisten niet natuurlijk. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe dat ook, tussen het oud papier proppen. En dan doen alsof ik niet weet waar die zijn als ze ernaar vragen.
  Zo'n fotoboek is een goed idee. Ik denk dat ik dat vanaf nu ook ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een supergoed idee. Foto trekken en fotoboek van maken. Daar had ik nog niet aan gedacht al trek ik wel af en toe een foto van een knutselwerkje.
  Wat ik mij soms afvraag? Tekenen jouw kinderen niet op de zetels of kasten of muren?
  Want...Hier hebben we veel tafels waaronder zelfs één die eigenlijk voor hen is om op te smossen, maar ze slagen er nog steeds in om op andere zaken te stiften en kleuren wat ik toch niet altijd even enthousiast onthaal. Of doen jouw kinders dat echt niet??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk idee! Ook voor grootouders met foto's van de kleinkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Had ik jouw tip 10 jaar geleden maar geweten!Nu staan ze op zolder in een doos bij mijn ex ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze ga ik onthouden! Wat een goed gedacht. Ik heb mijn creatieve genen precies wel niet doorgegeven aan de zonen, dus moet ik de paar tekeningen die ze maken des te meer koesteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee,
  wordt opgeslagen :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig en nog mooi ook!
  Ik ga dat ook eens overwegen, al kom ik wat te laat vrees ik. De hoeveelheid kunstwerken is stilaan aan het afnemen.
  (ik vrees ook dat ik niet zo consequent ben als jij, en die foto's er misschien nog net komen, maar dat fotoboek,...)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ooooo, topidee ... merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen