zaterdag 2 juli 2016

Over nostalgie en vakantieboeken

Sommige dingen veranderen nooit. 25 jaar geleden, toen ik zelf nog op de lagere school zat, had ik al een abonnement op zonnekind/zonnestraal en zonneland. De tijdschriftjes die ik in het pre-internet tijdperk goed bijhield voor die keer dat we documentatie moesten zoeken over de egel of WOI. En hoe blij was ik elke keer weer als ik met mijn envelopje met 100 frank in naar school vertrok om het enige echt kerst/paas of vakantieboek te bestellen. Een soort van 'beloning' voor de voorbije maanden. (Heb het zelf nu nog als ik voor mijzelf het vakantieboek van Flow koop :-))  En kijk zoveel jaar later zie ik mijn kinderen ook uitkijken naar het vakantieboek en zie ik ze met veel goesting beginnen aan hun opdrachtjes op de allereerste vakantiedag. Even vlijtig als de mama was met andere woorden :-p. Volgens mij bestaat er zelfs een foto van hoe ik samen met mijn zussen en broer aan de grote tafel in mijn ouderlijk huis in onze vakantieboeken aan het werken waren..Het vakantieboek als cultureel erfgoed :-) Sommige dingen veranderen inderdaad nooit :-)

Deze post kwam er in samenwerking met Uitgeverij Averbode

9 opmerkingen:

 1. Oja, zalig hè! Ik bestelde er ook voor mijn dochter, maar merk dat ik ze niet ontvangen heb! :/ Of er moet iets misgelopen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze ook nog steeds top! Ik had vakantieblaadjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zelfs de strips zijn nog dezelfde als 10 jaar geleden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik deel je gevoel! Ik vond dat vroeger zalig om te doen en bestelde nu ook al een boekje voor mijn dochter (1e kleuter). :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijven toppertjes die vakantieboeken! Naast een vakantieboek van Flow zag ik onlangs dat er nu ook zelfs een 'vakantieboek voor managers' bestaat...ik stop die 2 grote-mensen-vakantieboeken alvast in onze valies, benieuwd of echtgenoot en ikzelf er evenveel plezier aan zullen beleven als toen we als kind onze vakantieboeken verslonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kreeg ook ieder jaar een vakantieboek, maar het waren een soort werkblaadjes, als ik het mij goed herinner. Fantastische herinneringen heb ik daaraan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk he!! Ik was als kind ook fan, en het is fijn om nu samen met mijn kleuter werkboekjes in te vullen en de knutselwerkjes enzo te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, vakantieblaadjes; nostalgie! Nu de boeken besteld :-) Fijne tip alweer en iets anders dan wat in de "standaard" boekhandel ligt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen