zondag 11 december 2016

Getest voor jullie: de healty oreo koekjesKoekjes die lekker en gezond zijn...het blijft iets onwerkelijks hebben. Maar sinds ik afgekickt ben van suiker en de smaak van pure cacao, noten, dadels en haver heb weten te appreciëren, is er een wereld voor mij opengegaan. Ik ontzeg mij weinig tot niets, zelf koekjes en chocolade zijn zaken die ik op mijn menu zet en die je in mijn koelkast zult vinden maar wel in de aangepaste variant. Kleine anekdote: mijn poetsvrouw hield mij op een morgen staande en zei...ik kuis elke week je frigo en weet wat er allemaal inzit maar ik snap niet dat je dit allemaal kunt eten zonder dat de weegschaal je afstraft. Dus ja, ik ben overtuigd dat je lekker en gezond kan eten...alleen suiker, brood, light producten en pasta heb ik van mijn menu geschrapt. Ik moet nu zelf glimlachen om het feit dat ik als puber op dieet ging en als lunch wit brood at met schijfjes komkommer om dan flauw te vallen van de honger. Blij dat die tijd voorbij is. Geef mij de koekjes maar :-). Zin om het ook te proberen? Hieronder het recept uit het kookboek Powerfood van Rens Kroes. 

Ingrediënten:

Koekjes:
- 50 gr havermout
- 180 gr amandelen
- 100 gr ontpitte dadels
- 120 gr rauwe cacao
- 1/2 tl kaneel
- 2 el amandelmelk (of water)

Cashewroom:
- 130 gr rauwe cashewnoten
- 2tl water
- 1tl ongezoete vanille-extract
- 1 el gesmolten kokosolie
- snufje zout
- 1 el agavesiroop

Bereiding: 

Week de cashewnoten 4 uur en de dadels ongeveer 15 minuten in water. Voeg de ingrediënten voor de koekjes op volgorde beetje bij beetje toe aan de blender. Mix goed totdat alles helemaal fijn is. Voeg, als het deeg nog erg kruimelig is, wat extra water of 1 theelepel kokosolie toe. Haal het deeg uit de blender, leg het op bakpapier en rol het met een deegroller uit. Druk er met een vormpje of een kleine dop kleine rondjes uit. Leg de koekjes op een bord en zet dit  wanneer ze klaar zijn in de koelkast. Spoel de blender schoon, doe de ingrediënten voor de cashewroom erin en mix alles tot een romig geheel. Schep de room in een kommetje. Haal de koekjes uit de koelkast, schep met een lepel wat cashewroom op een koekje en druk er een ander bovenop. Herhaal dit tot er geen koekjes meer zijn.

Smakelijk!

8 opmerkingen:

 1. Die ga ik ook eens proberen se!
  Op Voedzo staan er ook lekkere recepten zoals deze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dit zouden we hier ook eens moeten proberen, zien er ook wel erg leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gisteren geprobeerd maar ik kreeg het 'koekjes'mengsel niet geblenderd :( Mijn machine kreeg het niet fijngemalen en buiten dat die erg warm werd, was het een hopeloze bedoening. Met welke machine krijgen jullie de klus geklaard?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jill, ik mixte dit in een keukenrobot van kenwood. Belangrijkste is de 'power' van zo'n toestel. En ik denk door het feit dat jouw toestel opwarmde deze mss te laag zal geweest zijn.

   Verwijderen
  2. Alvast bedankt voor je reactie! Heb je soms een idee van het wattage van jouw toestel? Nu het nog solden zijn kan ik eens op zoek naar een nieuw machine :-) Heb je trouwens een blender of een foodprocessor?

   Verwijderen
  3. Het is een kenwood multipro foodprocessor. Ik zie de wattage nu niet direct in het boekje staan maar denk dat ze je bij de electrozaak mss wel kunnen helpen.

   Verwijderen
 4. bedankt! ik zal eens gaan shoppen :-)

  BeantwoordenVerwijderen