dinsdag 27 december 2016

Project peperkoekenhuis

Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje. Bij het uitmesten van de kast met bakgerief samen met mijn oudste dochters kwam er ineens een mal tevoorschijn om een peperkoeken huisje mee te maken. Het feit dat deze al een paar jaar ongebruikt in mijn kast zat is natuurlijk niet zonder reden. Ik vond het precies nooit de moment om hieraan te beginnen. Geen snoep in huis, geen tijd, geen zin in troep,...(vul zelf maar aan) maar ondertussen zijn mijn kinderen al net iets te groot om de mal snel weg te moffelen en ze met een excuus weg te sturen...en dus werd hun enthousiasme mijn deel. Oh mama, pleassssseee, mogen wij dat NU maken??? Pleassseeeee??? Ik zal vlug mijn schoenen aandoen en naar de winkel gaan...en we zullen alles opruimen,... Mag het???? Mamaaaa??? En zo geschiedde...Project peperkoekenhuis, schots en scheef gebouwd maar in één rechte lijn opgegeten :-)

De mal komt van Rice (ik kocht het enkele jaren geleden in Kopenhagen), voor het koekjesdeeg gebruikte we een speculaasmix van den aveve en voor de lijm mengden we eiwit met bloemsuiker. En af en toe eens een kopspeldje :-D

5 opmerkingen:

 1. Nostalgie 😊! Ik krijg zin om zelf te gaan knoeien met snoepjes en koekjes😉!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Als kind heb ik tijdens een kamp met de jeugdbeweging ooit eens een peperkoekenhuisje moeten maken als opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat handig zo'n mal. Ik begon met lezen vanuit het idee dat het zo'n kant en klaar pakket was - iets wat zoon nooit kan eten (want met gluten en lactose), maar met zo'n mal kun je het deeg maken zoals je het zelf hebben wilt.

  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En met vijf is het vlug op denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen