zondag 6 augustus 2017

Bezoekje aan de oude kaasmakerij
Nog op zoek naar uitstapjes tijdes deze vakantie? Misschien is dan de workshop 'zelf kaas maken' in de oude kaasmakerij te Passendale een optie. Gedurende twee uur worden je kinderen op sleeptouw genomen door een enthousiaste gids die hen alle geheimen van het kaasambacht leert. Summum is natuurlijk dat ze de theorie direct mogen uittesten in de praktijk en zelf aan de slag mogen gaan met verse melk en stremsel. Mijn kroost was alvast zeer leergierig en aanwezig tijdens de workshop. Gelukkig vormde dit voor de gids geen al te groot probleem :-) Ik was eerlijk waar een beetje onder de indruk van zijn coolness :-). In ieder geval, deze workshop is een schoolvoorbeeld van spelend leren en het leuke is dat je er als mama op papa ook nog iets van opsteekt! Je ooit al afgevraagd waarom er wel kaas kan maken van geiten- , schapen, en koemelk maar niet van paardenmelk?

3 opmerkingen:

  1. Weer een leuke tip! Alleen jammer dat het voor ons nogal ver is. Misschien maar eens een weekendje Vlaanders plannen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Tijdens mijn bacheloropleiding kreeg ik het vak zuivelbereiding, heel leuk om te doen! Vooraleer de boter spelen vond ik geweldig leuk, lekker vettig :)
    Van de paardenmelkkaas... Geen idee eigenlijk? Misschien heeft een paard minder vette melk? Geen flauw idee :)

    BeantwoordenVerwijderen