woensdag 16 augustus 2017

Gastblog papavanvijf: Een vader/dochter weekendje in Londen

 Een gezin met 5 kinderen is druk. Zo druk dat je enkel nog bezig bent met druk bezig zijn en rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Quality time met je kinderen schiet er dan jammer genoeg af en toe bij in...

Duuuus, hebben we beslist om af en toe een exclusief momentje met één ouder te organiseren. Met de mama organiseren we voor elke verjaardag een middagje Q-time (meestal is dat shoppen, of naar de cinema), maar voor grote mijlpalen mag het iets specialer zijn!

De beslissing viel snel op Londen, we boekten treintickets en een Airbnb. Kato lijstte op wat ze graag wou doen en off we go!

DAY 1 – THE USUAL LONDON SHIZZLE
We zijn toegekomen rond de middag in onze airbnb in Shoreditch, een van de coolere en rustigere wijkjes van Londen. Daarna zijn we meteen vertrokken, want we wouden een heleboel dingen doen: de Tower en Tower Bridge, Tate Modern, en onderweg een geintenmelkijsje gegeten in Borough Market – een echte aanrader, superleuke eetkraampjes en leuke sfeer! Nog even kijken of de Big Ben er nog stond en van daaruit doorgestoken naar Picadilly. Daar had ik nog een kleine verrassing in petto voor mijn grote meid, ik had tickets geboekt voor de musical Thriller met Michael Jackson! Je zag de glinstering in haar ogen en een glimlach van haar ene oor naar haar andere oor! Happy Kato, en happy me!

DAY 2 – SHOREDITCH
Dag 2 was vooral met de fiets te doen, we hebben ontbeten in de buurt van Old Spitalfields Market en wat rondgekuierd in Brick Lane waar elke zondag een marktje is waar je de hele wereld kan proeven! Na wat rondgekuierd te hebben in Shoreditch, hebben we de tube genomen naar het Science Museum. Echt een aanrader voor kids, er staan grote raketten, een maanlander, Buzz Aldrin is er ook, en verder zijn er heel veel dingen die de kinderen zelf kunnen doen! 

DAY 3 – BRITISH MUSEUM & HYDE PARK
British Museum stond ook nog bovenaan het lijstje! We hebben echte mummies en de steen van Rosetta gezien om daarna richting Hyde Park te stappen waar je watertrappers kon huren en van het zonnetje genieten. Ideale afsluiter van een druk weekendje al was er nog één hoogtepunt waar we zeker naartoe moesten. Met een grote Harry Potter fan als Kato moest er gewoon ook een bezoekje gebracht worden aan Perron 9 3/4 in Kings Cross voor de obligate foto op de bezemsteel.

Madame Tussauds stond ook nog op het lijstje, maar we hebben zoveel te doen gehad dat we er niet zijn geraakt.. Maar dat is een reden te meer om nog eens terug te gaan!

Nog wat tips: 
 • Ik gebruikte de app Citymapper in Londen: Heel gemakkelijk, je geeft gewoon in waar je heen wilt, en de app geeft je dan de verschillende transportmogelijkheden met tijden (incl te voet, tube, de Londense stadsfietsen en Uber).
 • Neem een Oyster kaart voor het openbaar vervoer en laadt hier wat geld op. Kids tot 10 jaar reizen gratis en mogen mee met jou door het poortje
 • Sluit vriendschap met Londenaars. Slashparents Elke en Toon wonen nu 1,5 jaar in Londen, en hebben ons een massa supertips bezorgd – nog eens een dikke merci!
 • Check voor je vertrekt nog even je airbnb, want ik merkte vrijdagavond om 17u dat de onze geanulleerd was. Maar, KEEP CALM AND BOOK ANOTHER ONE, en we hadden ons alternatief!
 • Ik ben niet 100% zeker, maar ik geloof dat er elk jaar in Augustus een Kids Theatre Week is (dus een week die eigenlijk een maand duurt). Per ticket voor een volwassene dat je koopt voor een musical, krijg je gratis een kinderticket bij! Zo heb ik Kato kunnen verrassen met de musical van Thriller!
 • ’s Avonds hebben we gegeten in de LEON (2x, zo goed vonden we het, en helemaal niet duur) en de Giraffe. Dat zijn 2 ketens waar ze wereldkeuken serveren – op google maps vind je de verschillende vestigingen terug! 
 • Huur een fiets! Je kan net als in Brussel of Antwerpen een stadsfiets huren met je kredietkaart – kost maar 2 pond per fiets voor 24u, dan kan je onbeperkt tot 30 minuten fietsen! Als je wat langer fietst, betaal je gewoon 2 pond bij.

9 opmerkingen:

 1. Zalig! Goed idee die quality time. Mijn zus woont in Londen, wij zijn dubbel en dik fan van deze stad! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend weekend hebben jullie gehad.
  Leuk zo'n Vader/Dochter weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ipv Citymapper (heb nooit veel plaats vrij op mijn phone) kan je op google maps ingeven waar je heen wilt (de naam zoeken van eender welk doel geeft het adres en snelste opties (openbaar vervoer, te voet, fiets of auto). In Berlijn werkte dat alleszins perfect voor de o.m. de S-Bahn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een tip voor Harry Potter fans: http://store.minalima.com/house-of-minalima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig, hier geldt dezelfde regel. De oudste ging vorig jaar naar Ieper, een beetje geschiedenis opsnuiven. De jongste wil volgend jaar naar Tongeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat moet ze wel leuk gevonden hebben, even wat quality time!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal gewonnen voor het idee om af en toe met één van de kinderen op stap te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen