vrijdag 12 januari 2018

Applausje voor onze school

Eén van de moeilijkste momenten in mijn leven speelde zich bijna 4jaar geleden af. 1 september 2014. We hadden beslist om te verhuizen en de kinderen gingen alle vijf starten in een nieuwe school. Een school die we uit puur praktische overwegingen hadden uitgekozen en die we niet echt op voorhand hadden bezocht of gescreend. In de hectiek van de verhuizing waren we blij dat onze kroost ingeschreven was geraakt... Onze kinderen waren gelukkig op hun oude school en hadden daar veel vriendjes en vriendinnetjes. Dus toen ik ze afzette op de speelplaats en ze alle vijf in een ronde zag samenklitten, hulpeloos rondkijkend omdat ze voor de rest niemand kenden brak mijn hart. Dit was zo een contradictie van wat ik gewoon was. En waar ik nog nooit een traan had gelaten ben ik bijna naar mijn auto gespurt om daar achter mijn stuur mijn tranen de vrije loop te laten.

Maar kijk 4 jaar later, en onze kinderen voelen zich als een vis in het water op school. En ik ben zo ongelooflijk blij met onze eerder toevallige keuze voor De Knipoog. Want zijt maar zeker dat je commentaar krijgt van je omgeving als ze zien dat je voor een multiculturele school kiest. Terwijl wij dit als een absolute verrijking zien. De extra support die zij de kinderen kunnen aanbieden, ons Ella is hierdoor bijvoorbeeld echt opengebloeid, de creativiteit bij het aanbieden van activiteiten, het out-of-the-box denken met respect voor alle nationaliteiten, de lange tafel Marokkaanse lekkernijen gebakken door tal van moeders op het schoolfeest en misschien vooral nog het meest de afwezigheid van druk. Om één of andere reden lijkt het dat er meer gerelativeerd kan worden op deze school dan hetgeen ik soms hoor in mijn omgeving. Want zijt maar zeker dat ik er niet altijd in slaag om mijn kinderen perfect in orde op school te krijgen, denk scheuren in de broek, ongetekende agenda's, vergeten zwemzakken... En toch voel ik heel erg een hé het is oké houding. Hoe mooi is dat? Als ouder vind ik dit heel erg geruststellend. En laat dat nu net de sfeer zijn waar ik mijn kinderen in wil grootbrengen. Oprecht dank u wel Knipoog voor jullie dagelijkse inzet om mee te bouwen aan de toekomst van mijn en zoveel andere kinderen.Ps: Toevallig woonachtig in de regio van Vilvoorde? Dit weekend doen ze opendeurdagen 
Foto's via de website van de school

8 opmerkingen:

 1. Ha kan je je inbeelden welke reacties ik kreeg toen ik ze in Grimbergen weghaalde om met me mee te nemen naar mijn school in Molenbeek? 😉😁 Maar ik beklaagde me die keuze geen minuut... Wat leren ze veel en wat hou ik van ons gekleurde schooltje... 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha kan je je inbeelden welke reacties ik kreeg toen ik ze in Grimbergen weghaalde om met me mee te nemen naar mijn school in Molenbeek? 😉😁 Maar ik beklaagde me die keuze geen minuut... Wat leren ze veel en wat hou ik van ons gekleurde schooltje... 😍ps ik deed nog stage in de knipoog.. toffe school

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie zo'n prettige school hebben gevonden voor de kinderen. Wat je erover schrijft klinkt ook echt fijn. De voordelen die je noemt vind ik zelf ook belangrijk bij een school.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kinderen zijn 3 jaar geleden van school veranderd. Zij waren niet gelukkig op de vorige school. Op de huidige school zijn ze volledig opengebloeid. Toch zijn er ouders die wel oprecht tevreden zijn over de vorige school, wiens kinderen er graag school lopen. Is dus heel persoonlijk en subjectief. Een goede of slechte school bestaat in mijn ogen niet. Zeker niet om kritiek te geven, want het is super voor jou, maar als dat 1 van de moeilijkste momenten voor jou als mama was, dan ben jij gelukkig nog van veel 'groot' verdriet bespaard gebleven...dus ook dat is heel subjectief ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat je zegt, dat is belangrijk, die sfeer.. wat fijn dat je een goede keuze hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi bericht!!

  Na een beetje twijfelen kozen wij voor de school op 500m van de deur... twijfel want enkele buren waarschuwden ons... 80% kinderen van Turkse afkomst, er zou nauwelijks Nederlands gesproken worden, het zou een getto zijn, ... Wij gingen met een klein hartje naar een infoavond en openklasmoment en zagen iets helemaal anders... en we besloten deze school een kans te geven.

  Giel gaat graag naar school, heeft vriendjes uit de buurt, en leert dat iedereen anders en toch gelijk is. Het grappige is dat hij zichzelf een tijdje als een buitenbeentje zag, omdat hij het enige blonde kopje in de klas was ;)

  Nog geen enkel moment heb ik spijt gehad van onze keuze, al is de multiculturaliteit niet altijd gemakkelijk, het blijft een verrijking. De school gaat op een heel positieve manier om met de multiculturele samenstelling van de leerlingen maar durft ook problemen te benoemen en ze aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier gaan de kids ook naar een multiculturele school. Er zijn 20 verschillende nationaliteiten. Soms hoor je wel opmerkingen in de trend van: je komt die school binnen en je zit precies in het buitenland. Er zijn er ook die denken dat het leerniveau er lager is. Bij ons komt deze school uit met betere resultaten en daar streven ze ook naar.

  BeantwoordenVerwijderen