Zondag is brunchdag ten huize mamavanvijf. Denk opstaan rond half tien*, pistolets bakken, havermout maken, smoothies mixen, fruit schillen, eitjes koken, advocado's schillen... en dan lekker lazy om 11u aan tafel aanschuiven en in een ideaal scenario pas twee uur later weer opstaan. Natuurlijk met het gezelschap van twee weekendkranten. Waar er voorlopig nog niet voor gevochten wordt :-)
Maar dus zoals je ziet op de foto's hadden de kinderen het lumineuze idee om in plaats van gewone pistoletjes drolletjes te draaien met het pistolet deeg. Wel zo plezant, zeker als je zoals Fee het drolletje vol choco smeert :-). Die pipi en kaka fase...daar zijn we blijkbaar nog niet helemaal
door :-D
*inderdaad half tien :-), ondertussen zijn onze kinderen oud genoeg om hunzelf te vermaken terwijl wij ons nog eens lekker kunnen omdraaien. Keerzijde van de medaille, pas om 22u 's avonds is de avond terug van ons. De tijd van kinderen die om 19u in bed lagen ligt al lang achter ons
Zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Hieronder alvast het basisrecept van het pistoletdeeg. De vormen kan je aan je eigen fantasie overlaten :-)
Ingrediënten:
- 500 gram bloem geeft ongeveer 15 of 16 pistolets
- 20 gram verse gist opgelost in 300 ml water op kamertemperatuur
- 50 gram boter
- 10 gram zout
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten in volgorde van de lijst bijvoegen en goed mengen
- De oven voorverwarmen op 210°
- 10 minuten met een keukenrobot kneden tot het deeg soepel is
- 40 minuten laten rijzen in een afgedekte kom (met een handdoek bv)
- Het deeg plat slaan en er een 'lange worst' van maken. Stukken afsnijden en desgewenst in een drolletje draaien en op boterpapier leggen
- Bakken gedurende ongeveer 20 minuten
- Smakelijk!
blij te lezen dat er nog ouders zijn die op zondag iets langer in bed liggen terwijl de kinderen zichzelf kunnen vermaken...
BeantwoordenVerwijderen