donderdag 27 september 2018

En als we nu eens allemaal alleen nog maar duurzame vis eten?









Voor mijn job bij Maison Slash had ik het geluk om kennis te maken met de mannen die achter het MSC en ASC label zitten. Dit zijn twee keurlabels die helpen om onze oceanen niet leeg te vissen, of ervoor zorgen dat kweekvis in optimale omstandigheden worden gekweekt. En aangezien zij een partner zochten die deze boodschap kon uitdragen voelden wij ons bij Maison Slash helemaal aangesproken. We organiseerden zelf een heuse mosseltrip voor onze slashparents waar je met kind en al de boot op mocht om je eigen mossels te gaan plukken en te degusteren met een glaasje wij op het dek :-). De zeehondjes op de achtergrond waren gewoon maar wat decor :-D

Soit, dat dat dus keigezellig was! En dat ik helemaal mee ben in het verhaal dat door enkel nog MSC of ASC gecertificeerde vis te kopen we de overbevissing kunnen tegengaan. (beetje zoals in de houtindustrie waar het FSC label al helemaal ingeburgerd is). Het is ook niet zo dat deze vis daarom duurder is. Meer zelf, de harddiscounters scoren zelf beter op de duurzaamheid van hun visaanbod dan hun duurdere broers en zussen. Dus ja, ik ben dus overtuigd, ah ja en mijn kinders ook :-D. Dat is het leuke aan een groot gezin. Ge hebt al direct wat impact ;-) Doen jullie ook mee?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten