maandag 3 december 2018

Over het noorderlicht en een voorleesapp voor dove kindjes


Wat zou jij doen als ze je plots bellen met de vraag, zin om mee met Huawei op perstrip te gaan naar Lapland volgende week? Waarschijnlijk hetzelfde als ik, gewoon ja zeggen en daarna alles proberen te regelen :-). Want hoe hard stond het noorderlicht zien op mijn bucketlist? En hoe vaak krijg je telefoon met zo een vraag? Dus Lapland it was! Samen met Mamabaas, Vaderklap, Libelle mama en VTM nieuws vertrok ik naar het hoge Noorden. 

En zijt maar zeker dat Lapland bucketlistmaterial was. Logeren deden we samen met nog 100 andere journalisten en bloggers uit heel Europa in onder andere het prachtige Wilderness Hotel Muotka. Zo een dikke aanrader!!! We kregen de kans om de nieuwe Huawei Mate 20 pro uit te testen (maakt geweeeeeeeldige foto's trouwens) Maar de belangrijkste reden dat we waren uitgenodigd was omdat Huawei de StorySign app lanceerde. Tot op vandaag mocht ik er nog niets over zeggen  maar nu mag ik het eindelijk vertellen dat Huawei een smartphone app heeft ontwikkeld om voorleesmomenten van dove kinderen te verrijken en te helpen bij het leren lezen. Dove kinderen, ze zijn met 6000 ongeveer in België zijn een groep die vaak vergeten wordt en daar wou Huawei iets aandoen met het lanceren van deze app. De app draait rond Star, een vriendelijke avatar die de lezers gidst door een van de meest populaire kinderboeken in ons land. Star maakt hiervoor gebruik van de smartphonecamera en zet de tekst van het boek live om in gebarentaal. En het goede nieuws is dat de app op alle androidtoestellen draait en gratis te downloaden is. En echt, als je op de link van het filmpje klikt onderaan het artikel dan snap je gewoon dat die app een geweldig hulp is voor alle gezinnen met dove kindjes. Opgepast, krop-in-de-keel gevaar :-)

4 opmerkingen:

 1. Wauw wat een ervaring daar in Lapland.En een tof idee van Huawei om deze app te ontwikkelen.Ik werk waar onder andere doven of slechthorenden kinderen verblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was echt hartverwarmend om te zien hoe blij ouders van slechthorende kinderen ermee waren

   Verwijderen
 2. Dag Anne, prachtig! Hierbij een kinderboek met schitterende tekeningen waarin het noorderlicht een mooie rol speelt. "De meest eenzame walvis ter wereld" van Kim Crabeels en Sebastiaan Van Doninck.
  https://www.kimcrabeels.be/boeken/de-meest-eenzame-walvis-ter-wereld/

  BeantwoordenVerwijderen