zondag 24 maart 2019

Op micro-avontuur: naar de chinese supermarkt


Geen idee of het begrip micro-avontuur je iets zegt? Micro-avonturen beleef je dicht bij huis, kosten weinig en zijn stuk voor stuk inspirerende of nieuwe ervaringen die je kan inplannen zonder zware tijdsinvesteringen in je agenda. Door op micro-avontuur te gaan krijg je een vakantiegevoel midden in de week. Want wie zegt dat je het altijd ver moet zoeken als je wat exotische prikkels nodig hebt en een vakantie naar de andere kant van onze wereldbol niet direct op de planning staat? 

Helemaal overtuigd door het principe stapten wij dit weekend de chinese supermarkt binnen in het hartje van Brussel en keken onze ogen uit. Kleurrijke verpakkingen, vreemde groenten en fruit, drankjes waar je geen idee van had wat er zou kunnen inzitten en vacuum getrokken stukken vlees waar je kop nog staart aan kreeg. Het leek net alof we linea recta in Hong Kong zaten. De kinderen vonden het ook hilarisch, zeker toen ook nog bleek dat het winkelpersoneel vooral Chinees sprak en zonder wikipedia waren we waarschijnlijk verdwaald in de jungle van de chinese ingrediënten. Maar kijk, met een Guave, chinese zoete aardappelen en chinese snoepjes en gedroogd zeewier trokken we huiswaarts om daar verder te experimenteren. Maar niet zonder eerst ons geluk te beproeven met een pakje gelukskoekjes :-)

En moest iemand toevallig de place to be weten voor Midden-Oosterse ingrediënten, heel graag het adres :-). Want ik wil dringend ook eens aan de slag met mijn Ottolengi kookboeken.


Kleding Kato en Lola: Mad & Moiselle2 opmerkingen:

  1. Leuk, zulke avonturen! Voor Midden-Oosterse ingrediënten: kijk eens op www.pimenton.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. midden-oosterse ingrediënten vind je dicht bij de markt van Clemenceau ...

    BeantwoordenVerwijderen