vrijdag 8 maart 2019

Over bijlessen en schoolwerk en megatip!

Eén van de grote uitdagingen als je vijf schoollopende kinderen hebt is om te zorgen dat ze alle ruimte krijgen om hun schoolwerk te kunnen maken en in een ideale wereld weet je ook waarmee ze bezig zijn :-). Maar tussen droom en daad zit nog een stukje werkelijkheid en daar moet ik eerlijk toegeven dat ik soms verdrink in de hoeveelheid schoolwerk van vijf kinderen. Zeker als je daarnaast een zaak en een huishouden probeert draaiende te houden. Dan zijn maaltafels oefenen, 2 franse dictees ondervragen en een wiskunde vergelijking uitleggen net teveel van het goede als je ondertussen ook een maaltijd op tafel moet toveren, die zwemzakken gewassen moet krijgen en nog naar scheenlappen moet zoeken.

Soit, je voelt mij al komen, ik krijg het niet meer geregeld. En zolang je kinderen kunnen volgen op school gebeuren er geen rampen, hooguit wat nota's in agenda's als er iets niet in orde was. Maar als er eentje echt extra zorg nodig heeft dan komt de frustraties en schuldgevoel in alle hevigheid opzetten. Dat ik extra hulp zou moeten inroepen voor Ella voor frans was duidelijk en ik was dan ook keidankbaar toen ik Eduvik ontdekte. Een online platform dat binnen de drie dagen de juiste bijlesleraar aan huis voor je kind vindt, welk vak het ook is waar hij/zij mee struggelt en dat voor een hele correcte prijs.

En effectief binnen de week na mijn eerste aanmelding kwam Sara bij ons aanbellen. Zij helpt Ella nu elke maandagavond met haar franse grammatica. Met volle batterijen en engelengeduld slaagt ze erin om Ella een uur geconcentreerd bijles te geven. Die eerste goede toets na de eerste les was dan ook de grootste beloning voor Ella om ervoor te blijven gaan.

Ja, kinderen grootbrengen, it's not a walk in the park...or maybe Jurrasic Park :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten