woensdag 26 september 2012

Kookboekenfan
Een normale mens koopt kookboeken omwille van de recepten die erin staan. En in zeker zin doe ik dat ook. Maar rationeel zou ik dan geen enkel boek meer moeten kopen aangezien er in mijn kast genoeg recepten verzameld zijn om de volgende 10 jaar elke dag iets anders klaar te maken. Maar af en toe wint mijn emotie het van mijn verstand en krijg ik een 'ik-wil-dit-kookboek-nu-meteen-kopen gevoel. Zeker wanneer de opmaak en de fotografie van een kookboek net dat tikkeltje meer is en je op één of ander manier het gevoel krijgt dat je in het boek kunt kruipen. (en dat voor een kookboek!). Yvette Van Boven slaagt erin om in al haar kookboeken zo'n gevoel te steken. Ik ben zo hard fan :-). De zomer heb ik al nu op naar de winter zou ik zo zeggen.

6 opmerkingen:

 1. Dat is meer dan zomaar een kookboek, ik begrijp wat je bedoelt! Laat die nazomer beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat, de meeste kookboeken die ik heb zijn ook alleen maar om weg te dromen bij de foto's enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook! En ik ben ook zwaar fan van kookboeken. Vooral als het over familierecepten gaat. Tessa Kiros is ook zo'n topper vind ik.
  In het kookboek van Yvette vind ik de recepten voor drankjes heel fijn. Die heb ik al een aantal keer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mmmm cava sangria en banana crumble muffins, ziet er nog beter uit vanuit het verre India! Al kan ik de Indische keuken ook wel apprecieren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa, het is een prachtig boek hè, de cover alleen al !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er mooi uit! Alleen de omslag al... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen