zondag 14 oktober 2012

Ecodroom


Wat doet ne mens op een mooie en zonnige oktoberzondag? Eerst natuurlijk op de goei gaan stemmen :-) en daarna met de hele kroost naar de ecodroom in het rivierenhof in Deurne. Een soort van biologisch marktje met tal van lekkere eetkraampjes. En zo komt ge al eens iemand tegen zoals Dorien van jonge sla die gratis voor alle liefhebbers heerlijke soep maakte en haar superleukboek verkocht (zei ik niet al dat ik kookboekenverslaafd ben :-)). Ook maakte ik weer wilde plannen voor een eigen moestuintje...in mijn hoofd :-). Nochtans tuin genoeg om te bewerken maar ik mankeer één eigenschap die wel essentieel is om je eigen groenten te kweken en dat is geduld. Maar kijk ik zal dan wel de biogroentjes in de winkel of op de marktjes gaan kopen. Das dan toch ook een schone deal niet?

9 opmerkingen:

 1. Haha het lijkt mij ook zo leuk om zelf groenten te kweken, maar het geduld ontbreekt hier ook een beetje :) Ziet eruit als een gezellig marktje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi hi ik kom ook niet verder dan aardbeien en bramen in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zo leuk om je eigen groente te kweken! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst tomaten (op mijn balkon!!!!) gekweekt en dat is echt heel goed bevallen. Van die paar planten echt een paar kilo oogst! Heel veel moeite kost het niet, maar wel geduld. Aan de andere kant is het toch ook prachtig om te zien dat iets van een heel klein zaadje uit een pakje van de winkel uitgroeit tot een prachtige plant die je voedsel geeft. Ik vind het zeer bevredigend hoor, dat zelf-kweken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kweek nog enkel courgettes. daar heb je geen omkijken naar, enkel op tijd gaan plukken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig, Dorien, goed bezig. En plannen in je hoofd zijn alvast een geweldig goed begin...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, tof! Hier is het een grote herfstwandeling geworden, want Antwerpen was wat ver.
  Wilde plannen zijn altijd de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch eens doen, die moestuin! Ik doe het nu een 3tal jaar en zou niet meer zonder kunnen, maar ik dat komt ook wel omdat ik nog een jaar huisvrouw kan zijn, ik weet niet of ik het nog ga doen als ik weer zou werken...er kruipt toch ook tijd in hé...

  BeantwoordenVerwijderen