donderdag 18 april 2013

Mamazondes

Laat ik al beginnen met het feit dat deze foto niet vandaag is getrokken. Neen het is een foto van verleden week toen het zonnetje het nog liet afweten. Maar desalniettemin blijft het één van mijn mama zondes. Op avonden waar de decibels door het huis, de kids in elkaars haren en de strijkparels in het rond vliegen en ik mijn haar grijzer en grijzer zie worden druk ik stevig en kordaat op het tvknopje en dan...wordt het plots stil...zaaaaalig gewoon. En ja ik weet dat het veel beter is voor de kinderen hun motoriek en ontwikkeling dat ze buiten spelen voor hun geestelijke ontwikkeling dat ze boeken lezen of dat ze zich creatief uitleven met pen en papier maar voor mijn zenuwen is het in ieder geval op dat moment veeeeeel gezonder om keihard op dat knopje van de TV te drukken en ketnet eeuwig dankbaar te zijn :-). En eerlijk? eigenlijk heb ik er nog, zo'n mamazondes :-) Jullie niet?

27 opmerkingen:

 1. Eén van mijn grote mamazondes is chocolade proberen te eten wanneer de kindjes eigenlijk niet mogen (zo ongeveer rond etenstijd). En dan betrapt worden door de kinderen en dan gewoon de chocolade delen, want samen is zoveel leuker!
  Af en toe een stil huis (door de tv) kan zoveel deugd doen, dus geniet er van...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier is dat elke middag uit de ochtend school voor kleuters ( de middelste is 3,5 ) eventjes dat knopje AAN doen, en na 5 minuutjes kan het uit, dan slaapt onze liefste op de bank..... ze is te groot voor n slaapje op bed ( vind ze ) en zonder dat knopje gaat ze jengelen en zeuren omdat ze wel moe is maar niet wil liggen ;-) ... hihi.... ach en daar ze geen uren per dag achter een kastje ( tv/pc enz ) zitten zal die ene keer toch geen kwaad kunnen he ;-) ...... zolang ze savonds vies zijn van t buiten spelen, kleuren en ontdekken...... dan mag er gezondigd worden daar nodig en met mate ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier is dat knopje er ook, op woensdagnamiddag, wanneer ik merk dat ze moe zijn, maar dat zijn ze niet hoor mama! En dan zet ik een film op, en dan mogen ze lekker met een deken en hun knuffel in de zetel hangen en tv kijken.

   Verwijderen
 3. Ik kan alleen maar dromen dat de onze eens 5 minuutjes tv zouden willen kijken! Jaja, ze vragen om te kijken, maar na 5 minuutjes beginnen ze te spelen! Zalig, zul je denken, en zo verantwoord! Maar neen lieve mensen: dan hebben ze om de minuut mijn hulp nodig om iets te knippen of te plakken en kan ik niets ongestoord doen! Maar ok, het zijn toch lieve schatten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, herkenbaar. Ik kan op sommige dagen zo blij zijn dat het vijf uur is, dan begint kro kindertijd(gevolgd door sesamstraat), dan plant ik een moe meisje op de bank, zet de tv aan, en kan ik even ongestoord een was opvouwen, beginnen met koken of gewoon een kop thee drinken.
  En als ik dan bedenk dat ze moe is van het spelen en buiten zijn, dan is dat even voor de tv hangen echt niet erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fee staat recht in uw designzetel!?! Is dat ook geen zonde? ;-)
  Hier werkt het tv kijken vooral bij de zoon, de dochter vindt dat niet zo boeiend. Op zich geen probleem: alles wat ze niet samen doen, is ook rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...ik deel dezelfde zonde ( met 8 kinders kan dat ook al eens deugd doen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier gaat de tv op schooldagen enkel aan terwijl ik het eten klaarmaak. Dan kan ik dat toch in alle rust doen. Voor school of na het eten geen tv meer.
  En ja, als ze snoep krijgen (want wij kopen dat zelden) die voor een groot deel zelf opeten. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerlijk? Wij hebben geen tv en nochtans toch ook 4 kinderen tussen ( bijna) 6j en 1j. We missen het niet. Als ze het echt heel hard uithangen, dan haal ik eens heel diep adem en tel ik in gedachten tot 10. Als het mogelijk is, dan laat ik mijn huishouden gewoon liggen en plant ik me op de zetel om een boekje voor te lezen. Werkt meestal. Eens iets kijken op de laptop is een beloning voor hun en komt ongeveer 1x om de 4 à 6 weken voor. En dat is dan een stukje van een kwartier, ik denk dat ze maar 2 of 3 keer per jaar ne hele film ineens zien.

  Mijn grootste zonde is wel herkenbaar vrees ik. De kroost speelt buiten, de jongste doet binnen een dutje en ik zeg dat ik even ga checken of de jongste nog slaapt ( geen babyfoon). Om dan supersnel en stiekem snoep / koek in mijn mond te stoppen ( ahja, want de kinderen mogen niet teveel snoepen he, oh nee ;-)). En dan maar reclameren dat ge teveel weegt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geef toe, het kan nog erger: kindjes voor de tv zetten met een zakje chips, waar ik efkes goe mee geschud heb vooraf (lees: een zakje kleine stukjes chips). Iedereen blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De foto is zo mooi dat je zonde je vergeven is! Ik heb hem gedeeld op mijn facebookpagina, zo mooi vind ik hem.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar. En niets om je ambetant over te voelen. Ik doe het alleszins niet ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mij ambetant voelen he, bedoel ik met die laatste zin...voor je denkt dat ik mijn kinders nooit voor de tv plant ;).

   Verwijderen
 12. Schoon foto... Hier gaat de tv aan om 18u - wat een heerlijke rust ;)
  Als ze me op het randje van supergrijs haar brengen, zou ik de afstandbediening ook wel durven zoeken. Heel herkenbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat veel mama's het met je eens zijn... het is hier ook soms de TV of ze achter het behang plakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zelfde zonde, vooral graag op zondagochtend. dan draaien wij ons nog even een uurtje om..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat een leuke foto! En de kinders worden hier ook wel eens voor de tv geplant hoor, zo rond 16u wanneer ik eten moet maken en zij te moe zijn om flink samen te spelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh ja hier ook een van de mamazondes... Met drie jongens in een te klein huis heeft de mama ook eens nood aan rust! Maar misschien dat ik dan eerder de iPad geeft en ze een spelletje laat spelen :-)... (Tot er uiteraard ruzie van komt haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oooh hier doe ik dat ook ze, en voor optimaal rustig resultaat: Tv op Nickelodeon Jr, een sapje en een koek bij haar zetten! gegarandeerd een uur rust! En ze is dan nog alleen, die kleine meid van mij :)
  Maar hé, ik heb maaaaassa's tv gekeken toen ik klein was, I turned out fine :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mamazonde? Het is dàt of een opname, zeg ik altijd. Het moet kunnen, af en toe. De kinderen willen toch ook geen gestoorde moeder?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hou van kinderen! Hoera!!!!

  Leuke post! you just got a follower!!!!! www.themindofanexchange.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. geen kinders in huis hier, maar wel de gedachte: mijn gezuster en ik zijn ook helemaal ok uitgedraaid ondanks het feit dat we op zondagochtenden voor Samson & Gert werden neergeplant. vooral geen schuldgevoelens nodig dus lijkt mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. haha, die tv komt hier op bepaalde momenten ook goed van pas, en tis helemaal niet erg!!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh hier ook de "tv knop zonde" hoor, stilte kan af en toe eens deugd doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jouw zonde is ook die van mij...
  Maar ik heb er blijkbaar veel meer dan jij, want ondanks de 5 kinderen is er NIKS rommel te zien op de foto! Wow... respect...

  BeantwoordenVerwijderen