zondag 30 juni 2013

Ploeterweek


Deze week heb ik even kunnen proeven hoe het zou zijn om alleenstaande mama te zijn...en mijn respect voor alleenstaande mama's is er alleen maar door toegenomen...Niet dat het niet gelukt is...uit eigen ervaring weet ik dat als het moet je veel meer kan dan je denkt maar het blijft een organisatorisch en logistiek zware uitdaging...vuilbakken vergeten buiten te zetten, kids op school afzetten terwijl je zelf een vroege afspraak hebt waar ge 150 km voor moet rijden, voor kippen moeten zorgen terwijl ge er een heilige schrik voor hebt, brood vergeten en dat 's avonds bedenken terwijl al je kids liggen te slapen...en ga zo maar door...maar kijk we hebben het overleefd en de papa komt morgenavond helemaal uitgerust terug en dan is het mijn beurt om uit te rusten :-)

12 opmerkingen:

 1. Héhé, wat een week! Respect, zeg! En vanaf morgen: genieten, hé! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heb ik maar een reactie op: r e s p e c t. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef... dat was zeker een zware week, maar het is je gelukt, petje af hoor....
  En na morgen..... dan mag jij uitrusten.

  Fijn Zondag.
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan het me levendig voorstellen! Dan pas besef je wat je allemaal niet doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar! Voor die kippen hadden ik een deal met de zoon, ik hield het poortje open, hij deed de rest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ken het gevoel....alleen met de kids...alleen met vijf kids is natuurlijk nog een stapje verder....maar goed dat je tegenwoordig zowat alles in de vaatwas mag duwen, tenzij de kids gedisciplineerd meewerken natuurlijk...nog een prettige laatste 'manvrije' zondag ...veel moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe alles alleen. Man is hier nooit dus hier is het eerder het omgekeerde. Het is gewoon 'raar' als hij een keer thuis is. Vuilzakken?, kippen? , kinderen naar school brengen?, dat doe ik al jaren alleen. Maar als je het gewoon bent kan ik me voorstellen dat het een grote verandering is. Wij moeten ons enorm aanpassen als papa eens thuis is :-). Want plots is er iemand met een mening over 'naar bed uren', 'rommel', 'luie tieners :-)' die hij vindt die uit hun bed moeten, enz... We zijn zo gewend aan 'zonder papa' dat het dan aan passen is. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou pak je rust maar gauw! Respect heb ik zeker voor alleenstaande mama`s die alles draaiende weten te houden! Maar ook voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het managen van een huishouden van 5 met 2 vind ik al bewonderenswaardig, laat staan het managen van een huishouden van 5 alléén. Daar kan ik alleen maar oneindig veel respect voor hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo w de vaatwasser uitladen ineens minder erg... zo'n vrolijke kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou heb jij er natuurlijk ook wel vijf. Ik ken geen enkele alleenstaande moeder met vijf kinderen :P Ik vind het al knap dat jullie dat met 2 man aankunnen, of groei je daarin?

  BeantwoordenVerwijderen