zaterdag 11 april 2015

Een bezoekje aan het MoMu


Het stond al eventjes op mijn to-do lijstje om de overzichtstententoonstelling van Dries Van Noten te bezoeken maar het kwam er maar niet van. Tot er plots vandaag een regenachtige zaterdag zonder clubjes en verplichte nummertjes uit de lucht kwam vallen. Zalig, Papavanvijf, Lukas en Fee waren naar de voetbal dus trok ik er samen met Kato, Lola en Ella op uit voor een portie cultuur. Hop naar het MoMu in Antwerpen dus. De kinderen kregen er kleurgerief en papier om hun eigen creaties te schetsen en ik kon op mijn gemak de tentoonstelling bezoeken. En ik moet eerlijk bekennen ik vond het echt geweldig. Het was pure quality-time. Met kinderen een museum bezoeken was ook voor mij verrijkend. Kinderen kijken zo heerlijk onbevangen naar de wereld en naar de creaties van Dries dat ook ik er met een ander bril naartoe keek. Ik kan niet anders zeggen dat het voor ons echt een succesverhaal was. De tentoonstelling is ook niet extreem lang en door het feit dat de kinderen een opdracht hadden bleven ze geboeid tot op het eind. En last but not least bij het buitengaan kregen de kinderen ook elk een blad met uitknippopjes mee een een rolletje met verschillende stofjes van Dries Van Noten om thuis verder te werken met de opgedane inspiratie.

De tentoonstelling loopt nog tot 19 juli in het MoMu in antwerpen. Meer info vind je hier.

10 opmerkingen:

 1. Oooh op zo'n moment kan ik even niet wachten totdat mijn dames ietsje groter zijn, wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er inderdaad inspirerend en ontspannend uit, moeten we hier ook eens doen, dank je voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor de leuke tip,hopelijk geraak ik er ook nog eer het gedaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dit ook haalbaar voor meisjes van drie en vijf? Of zijn die nog te jong?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Elke, Drie en vijf is denk ik nog een beetje klein. Ons Fee is 4 en ik denk dat het voor haar nog net te moeilijk zou zijn om zich zo lang geboeid te houden.

   Verwijderen
 5. Die tentoonstelling staat ook nog op mijn planning! Samen met de oma, die Van-Notenfan van het eerste uur is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die staat ook al een tijdje op mijn planning, tis alleen nog wachten op een lege dag :-)

  BeantwoordenVerwijderen