maandag 6 april 2015

Over een onweerstaanbare chocoladetaart





En toen liet in mijn fototoestel voor wat het was en redde ik de taart :-)
Dan zou je denken ik laat de oudste met de taart poseren, ze is al oud genoeg om die taart recht te houden. Maar de verleidingskracht van chocolade was onweerstaanbaar :-)

En onweerstaanbaar is inderdaad het goede adjectief om deze taart te omschrijven. Ik maakte ze van de overdosis chocolade-eieren die elk jaar met Pasen ons huis binnenvliegen maar niets houdt u tegen om er speciaal chocolade voor in huis te halen. Ze is het lekkerste met pure chocolade en het goede nieuws ze is supereenvoudig te maken!

Hieronder een vrije interpretatie van het recept uit 'Wat Katie eet' van Katie Quinn Davies

300 gr pure chocolade, gesmolten au bain marie
30 gr geschaafde chocoladeschifers
165 gr kristalsuiker
155 gr boter
4 eieren
155 gr amandelmeel
150 gr mascarpone
200 ml opgeklopte slagroom

1. Verwarm de oven voor op 180graden
2. Beboter een taartvorm in (22cm)
3.Klop boter, suiker en eieren door elkaar tot je een romig mengsel bekomt (geen probleem als er wat brokken inzitten).
4. Doe de au bain marie gesmolten chocolade, het amandelmeel en de mascarpone erbij
5. Giet alles in de beboterde taartvorm
6. Een uurtje in de oven op 180 graden (mag nog beetje vochtig zijn vanbinnen)
7. Laten afkoelen (had ik dus niet gedaan, zie je op de foto aan de gesmolten slagroom/chocolade)
8. Bestrijk met de opgeklopte slagroom en versier met de geschaafde chocolade.

En dan zul je zien dat ik niets heb overdreven met te zeggen dat deze chocoladetaart onweerstaanbaar is.

 Smakelijk!

20 opmerkingen:

  1. Ik ga het receptje opslaan in mijn mapje voor lekkere taarten want deze ziet er heerlijk uit.Dank je wel om ze te delen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er "bere-lekker"uit!!ga ook het receptje aan de dochter geven want de paashaas bracht daar voor haar kindje ook wel veeel chocolade..je hebt ze weer leuk opgevrolijkt!!!super met die vlagjes!en wat een "coole"tshirt met die kuikentjes,echte paasstemming!(mooi meisje je dochtertje,maar al je kindjes zijn schoontjes,knipoog!)groeten Debora uit belgie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik mis nog de hoeveelheid boter . Wil hem nl wel een keer maken !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was te snel geweest met overtyper :-). Het recept is aangevuld ondertussen

      Verwijderen
  4. Ik mis nog de hoeveelheid boter . Wil hem nl wel een keer maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dankjewel voor de lekkere tip. De paashaas en de bijhorende klokken hebben dit jaar flink overdreven, een goed idee om op deze manier wat te verwerken!
    Zus 1

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die foto's zijn echt geweldig. Hier geen chocoladefan, maar voor't uitzicht alleen al zou ik ze maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh njammie, haar oogjes op die 3de foto zijn geweldig die vertellen hoe lekker die taart is!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er zeker onweerstaanbaar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke taart , ook mooie foto's . graag een vraagje , hoeveel boter ? En op hoeveel graden bakken ? Bedank voor de info
    Groetjes
    Doortje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mmm ik krijg er al meteen zin in! Kom hier met die chocolade!!!!
    grtjs Saartje

    http://saartjeathome.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wil deze zeker maken maar hoeveelheid boter mis ik hier alsook wanneer het amandelmeel er bij mag...
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ah toevallig, ik maakte die taart gisteren. Ongelooflijk lekker he?! Er staat ook een blogje over klaar... alleen heb ik niet zo'n mooie foto want we zijn er direct op gevlogen ;o)
    biebiezonder.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen