maandag 6 april 2015
Over een onweerstaanbare chocoladetaart
En toen liet in mijn fototoestel voor wat het was en redde ik de taart :-)
Dan zou je denken ik laat de oudste met de taart poseren, ze is al oud genoeg om die taart recht te houden. Maar de verleidingskracht van chocolade was onweerstaanbaar :-)
En onweerstaanbaar is inderdaad het goede adjectief om deze taart te omschrijven. Ik maakte ze van de overdosis chocolade-eieren die elk jaar met Pasen ons huis binnenvliegen maar niets houdt u tegen om er speciaal chocolade voor in huis te halen. Ze is het lekkerste met pure chocolade en het goede nieuws ze is supereenvoudig te maken!
Hieronder een vrije interpretatie van het recept uit 'Wat Katie eet' van Katie Quinn Davies
300 gr pure chocolade, gesmolten au bain marie
30 gr geschaafde chocoladeschifers
165 gr kristalsuiker
155 gr boter
4 eieren
155 gr amandelmeel
150 gr mascarpone
200 ml opgeklopte slagroom
1. Verwarm de oven voor op 180graden
2. Beboter een taartvorm in (22cm)
3.Klop boter, suiker en eieren door elkaar tot je een romig mengsel bekomt (geen probleem als er wat brokken inzitten).
4. Doe de au bain marie gesmolten chocolade, het amandelmeel en de mascarpone erbij
5. Giet alles in de beboterde taartvorm
6. Een uurtje in de oven op 180 graden (mag nog beetje vochtig zijn vanbinnen)
7. Laten afkoelen (had ik dus niet gedaan, zie je op de foto aan de gesmolten slagroom/chocolade)
8. Bestrijk met de opgeklopte slagroom en versier met de geschaafde chocolade.
En dan zul je zien dat ik niets heb overdreven met te zeggen dat deze chocoladetaart onweerstaanbaar is.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ga het receptje opslaan in mijn mapje voor lekkere taarten want deze ziet er heerlijk uit.Dank je wel om ze te delen ;-)
BeantwoordenVerwijderen;-))
BeantwoordenVerwijderenziet er "bere-lekker"uit!!ga ook het receptje aan de dochter geven want de paashaas bracht daar voor haar kindje ook wel veeel chocolade..je hebt ze weer leuk opgevrolijkt!!!super met die vlagjes!en wat een "coole"tshirt met die kuikentjes,echte paasstemming!(mooi meisje je dochtertje,maar al je kindjes zijn schoontjes,knipoog!)groeten Debora uit belgie
BeantwoordenVerwijderenIk mis nog de hoeveelheid boter . Wil hem nl wel een keer maken !
BeantwoordenVerwijderenWas te snel geweest met overtyper :-). Het recept is aangevuld ondertussen
VerwijderenIk mis nog de hoeveelheid boter . Wil hem nl wel een keer maken !
BeantwoordenVerwijderenWanneer het amandelmeel toevoegen?
BeantwoordenVerwijderenSamen met de chocolade en de mascarpone
VerwijderenDankjewel voor de lekkere tip. De paashaas en de bijhorende klokken hebben dit jaar flink overdreven, een goed idee om op deze manier wat te verwerken!
BeantwoordenVerwijderenZus 1
Die foto's zijn echt geweldig. Hier geen chocoladefan, maar voor't uitzicht alleen al zou ik ze maken!
BeantwoordenVerwijderenOh njammie, haar oogjes op die 3de foto zijn geweldig die vertellen hoe lekker die taart is!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er zeker onweerstaanbaar uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke taart , ook mooie foto's . graag een vraagje , hoeveel boter ? En op hoeveel graden bakken ? Bedank voor de info
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Doortje
Een uurtje op 180 graden
VerwijderenMmm ik krijg er al meteen zin in! Kom hier met die chocolade!!!!
BeantwoordenVerwijderengrtjs Saartje
http://saartjeathome.blogspot.be
wil deze zeker maken maar hoeveelheid boter mis ik hier alsook wanneer het amandelmeel er bij mag...
BeantwoordenVerwijderenliefs
Heb het aangevuld :-)
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit ...
BeantwoordenVerwijderenAh toevallig, ik maakte die taart gisteren. Ongelooflijk lekker he?! Er staat ook een blogje over klaar... alleen heb ik niet zo'n mooie foto want we zijn er direct op gevlogen ;o)
BeantwoordenVerwijderenbiebiezonder.blogspot.be