zondag 17 mei 2015

Citytrip Madrid

Dit zijn de weekendjes waar ik energie tank. Eventjes ontsnappen aan de ratrace en gewoon genieten van de zomerse temperaturen, een nieuwe stad, een museum bezoeken, shoppen, terrasjes doen, lekker eten, cocktails en uitslapen.
Wij sliepen voor 35 euro per nacht in een basic kamertje via Airbnb. Onze kamer was superklein, proper en in orde voor de prijs maar en als je even surft op de site vind je enorm veel alternatieven. Wij opteren trouwens meestal voor een low-cost kamer als we met twee op citytrip gaan want eigenlijk zien we de kamer nauwelijks (in tegenstelling tot de citytrips/vakanties die we met het gezin doen)

Hieronder een paar van mijn favoriete adresjes in Madrid:

- Pleintje Constanilla de san andrés. Waar je heerlijk kunt ontbijten in cafe Delic of La Musa Latina.

- El Rastro een leuk rommelmarktje en snuffelen in antiekzaakjes op de Ribera de Curtidores (de madrileense equivalent van de kloosterstraat in Antwerpen) spijtig genoeg kennen ze de prijzen...

- Lekker lunchen doe je bij El b_us Calle Duque de Rivas 5. Lekker tapas voor schappelijke prijzen. Probeer zeker de humus met het geroosterde pitabrood!

-Ok, dit is niet helemaal een echt Madrileens adresje maar spring zeker de & other stories van Madrid binnen als je in de buurt bent (Calle de Hermosilla, 15) . Het is ondergebracht in een oude theaterzaal, en het is echt een prachtige winkel, zowel qua inrichting als qua assortiment. Dit is de enige winkel waar ik mij even heb laten gaan met mijn creditkaart :-)

- Het is dat ik geen Spaans kon, anders was ik zeker niet met lege handen naar buiten gegaan in de vele onafhankelijke boeken/platen winkeltjes dat Madrid rijk is zoals Ciudadano Grant ( Miguel Servet 21)

- Een absolute aanrader als het stralend weer is (zoals meestal in Madrid :-)) is een bootje huren op de El lago del Retiro. Een vijver in het park waar je voor 7,5 euro een bootje kan huren. De snelste weg naar instant vakantiegevoel.

-Het gezelligste plein om een terrasje te doen in Madrid is de Plaza De San Ildefonso. Al moet je het voor lief nemen dat het even duurt voor je een plaatsje bemachtigt want samen met mij delen al de Madrilenen dezelfde mening.

- En als je daarna nog een gezellig adresje zoekt om cocktails te slurpen dan is La Lolina Café (Espiritu Santo 9) zeker een goed idee.

Wij hadden een metrokaart gekocht voor 3 dagen non-stop metrogebruik en hiermee konden we zeer vlot de stad doorkruisen. Madrid is een heel gemakkelijke stad om te verkennen. Alleen bots je soms wel op de taalbarrière. Heel veel Spanjaarden kennen geen Engels wat de communicatie niet echt vergemakkelijkt. Maar uiteindelijk bleken handgebaren en wat fransachtig Spaans ook wel te helpen :-)

10 opmerkingen:

 1. Ik volg nog maar pas je blog. Maar Madrid! Heerlijke stad. Ik heb er -lang- geleden toen ook genoten van de sfeer, de pleintjes, het groen, modern museum. Mmm, met jouw blogstukje eventjes terug dat gevoel. Geniet nog na van dit energiegevend tripje 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's,instant vakantiegevoel.Thanks voor de adresjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel we momenteel zelf zeker niet te klagen hebben: ziet er zalig uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me een ideale plek om weer vol te tanken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig zeg, die foto's say it all. Ik vond het ook een superleuke stad, eentje waar ik echt kon relaxen zonder het gevoel te hebben dat ik nog 101 dingen moest zien en doen terwijl ik op een terras zat. I like!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof! Mooie foto's, de ontspanning spat er van af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Los van alle toffe foto's en tips ... ik zal eens moeten op koffer-inpak-tips-workshop komen bij jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat minimalistisch inpakken moet ik nog wat oefenen. Heerlijke foto's ik krijg al zin in vakantie. Ik heb je tips gepind. Voor ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat me altijd boeit op zo'n moment: wat doe je dan met de kinderen? Wij hebben er maar twee, maar krijgen die al niet 'uitbesteed'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Annelies

   Ik had het geluk dat mijn zusje samen met haar man 4 dagen bij ons wou komen inwonen om op onze kinderen te passen.

   grtjs

   Anne

   Verwijderen