zondag 31 mei 2015

Italiaanse biscotti'sMijn plan was om koekjes te bakken voor bij mijn koffie. Zo van die lekkere knapperige italiaanse biscotti's waar ik dol op ben. Om mij dan zuinig elke dag één koekje te gunnen samen met die zalige 10 minuten rust die hoort bij een kopje koffie. En ik weet niet waarom, maar ik dacht dus dat mijn kids totaal geen interesse zouden hebben in mijn creatieve Italiaanse uitspattingen. Wrong thougts :-) Ik was nochtans goed begonnen. Ik had de koekjes gebakken wanneer de kinderen naar de tekenschool waren en papavanvijf naar de winkel met de andere twee. Ik had het rijk dus voor mij alleen. En alles verliep prima tot iedereen terug thuis kwam en aangenaam verrast was door de zalige koekjesgeur die in ons huis hing... En wat er toen gebeurde...ik at welgeteld één koekje en veegde 10 minuten later gedwee de laatste kruimels bij elkaar :-(.

Maar het goede nieuws is dat dit zo een simpel recept is dat ik volgende keer gewoon een driedubbele portie bak:

Italiaanse biscotti's (recept Nigella Lawson)

Voor 20 stuks:

1 ei
100 gr suiker
zakje vanillesuiker
paar druppels amandel-essence
125 gr bloem
1/2 thl bakpoeder
1/4 thl zout
50 gr naturel amandelen

Verwarm de oven op 180 graden
Klop het ei, de vanillesuiker en de suiker tot een schuimig mengsel.
Klop er de amandel-essence door.
Spatel geleidelijk de bloem, bakpoeder, en het zout erdoor en tenslotte de hele amandelen.
Vorm het deeg tot een plat langwerpig stuk van 25 x 5 cm
Leg het op bakpapier en bak hem 25 minuten in de oven
Laat hem 5 minuten liggen en begin er dan diagonaal sneden van te snijden.
Draai ze om en leg ze terug op het bakpapier en bak terug 10 minuten.
Draai ze daarna weer om en bak nog 5 minuten
Laat ze afkoelen

Smakelijk

9 opmerkingen:

 1. Moet ik opschrijven ! Ze zien er zo lekker uit,die koekjes. Ik hou van noten en zoetigheid dus dat
  komt goed uit,
  Nog goed dat je er nog eentje van kunnen proeven hebt ,haha.
  Groeten ,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik opschrijven ! Ze zien er zo lekker uit,die koekjes. Ik hou van noten en zoetigheid dus dat
  komt goed uit,
  Nog goed dat je er nog eentje van kunnen proeven hebt ,haha.
  Groeten ,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar zo artisanaal, zeg! Moet ik ook eens proberen (oh, en die bloemenbordjes heb ik ook :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, thanks x 1000! Precies wat ik nodig had om een vriendinnen-dinner morgen mee af te sluiten x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weer zo'n receptje van jou dat weer iedereen moet proberen want..jou receptjes zijn om je vingers af te likken!groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dank je wel. Zal best lekker zijn. Heerlijk al die mondjes die mee willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen