zaterdag 2 mei 2015

Over teamwork en tiramisu

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit allemaal rimpelloos en zonder een stemverheffing verlopen is maar al bij al was ik best trots op het resultaat en de teamgeest van mijn vijf.
Het zat namelijk zo: we hadden 's avonds een familiefeestje en we waren vergeten taarten te kopen. Dus effe brainstorm wat we als dessert konden geven tot Kato opperde dat we wel speculaastiramisu konden maken, en ze was meteen ook vrijwilliger om het dessert te maken...met in haar kielzog 4 andere kandidaten...Ik had genoeg andere to-do's op mijn lijstje dus dacht laten we het proberen. Kato werd aangesteld als teamleidster, het kookboek opengeslagen, alle ingrediënten op tafel gezet en het startsein gegeven. En ik moet bekennen dat het beter liep dan ik dacht. Geen grote accidenten, vreselijk geroep of onuitwasbare vlekken op de kleren...integendeel na een dik half uur stonden er 18 tasjes gevuld met overheerlijke speculaastiramisu op tafel. Alleen de afwas...dat was een ander paar mouwen om daar nog evenveel enthousiasme voor bijeen te sprokkelen. (al viel er niet veel meer af te wassen was aan de beslagkom :-)

Recept van de speculaastiramisu: 6 personen

- 3 eieren (gesplitst)
- 6 eetlepels suiker
- 500 gr mascarpone
- 1 tas straffe koffie
- speculoosjes naar eigen believen

- Meng de suiker met de eierdooier
- Voeg de mascarpone toe
- Klop het eiwit op en spatel het luchtig onder het kaasmengsel
- Week de speculoosjes kort in de koffie.
- leg 2 speculaasjes op de bodem van elk tasje
- overgiet met het mascarponemengsel

Smakelijk

21 opmerkingen:

 1. mmm ziet er heerlijk uit en fantastisch dat ze het zelf deden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind jouw blogs een van de geweldigste! Die eenheid, gezelligheid, dat familiegevoel - werkt aanstekelijk. Een instant feelgood gevoel iedere keer ik hier kom lezen. Ge zijt een geweldige moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind jouw blogs een van de geweldigste! Die eenheid, gezelligheid, dat familiegevoel - werkt aanstekelijk. Een instant feelgood gevoel iedere keer ik hier kom lezen. Ge zijt een geweldige moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chapeau voor Kato en de anderen! Ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mandarijntje onder het beslag persen en de tasjes versieren met partjes mandarijn. Ook heel lekker in combi met de speculaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto in de beslagkom is echt geweldig en het eindresultaat ziet er overheerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wouw wat ziet dit er fijn uit! Ach een keer de stem moeten verheffen is niet erg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha die voorlaatste foto, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mmm, dat vind ik het lekkerste, tiramisu met speculaas! Knap dat ze zo goed samen gewerkt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk tafereel en zo te zien ook heerlijke tiramisu.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Da's hier ook altijd een voltreffer, het water staat me nu al in de mond: geweldig!! En nog geweldiger dat ze dit als team hebben gedaan zonder al te grote incidenten!

  K(re)atrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. suuuuperrrrr!na het zien ,zou je meteen ook zin krijgen om eraan te beginnen,ga ik komende week eens doen.weer heeeeel skone foto's,en...je hebt ""een goeie pottenlikker"!superteam!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het ziet er ook heel geslaagd uit!
  Het recept heb ik opgeslagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier wordt ook regelmatig speculaas tiramisu gemaakt maar wij weken de koekjes niet in koffie maar leggen ze zo in het glaasje/kommetje.Heb vorige week nog 30 copies moeten maken voor de zoon om aan zijn klasgenoten uit te delen want hij had voor zijne verjaardag met zelf gemaakte tiramisu getrakteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aan de voorlaatste foto te zien hoefde die beslagkom zelfs niet meer te worden afgewassen ;) Zalig, dat kinderteamwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik lust het niet maar de foto's zijn super ...hier met drie al snel een bende

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jij laat een groot gezin eruitzien zoals het er in mijn dromen uitziet: die grote tafel, leuke interactie tussen de kinderen ... fantastisch! (terwijl ik mij nu al lichtjes zorgen maak hoe ik ooit kindje één voor 10u in de crèche ga krijgen zodra kindje twee er is - ja, zelfs tijdens mijn half jaartje vrij na de bevalling ... )

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er lekker uit ...ga het binnekort ook eens maken.

  Groetjes

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen