zondag 13 maart 2016

Over zwemlessen en een zwembadfobieIk zal maar met de deur in huis vallen, ik heb een zwembadfobie. Geen idee waar en wanneer ik die juist heb opgelopen. Te kleine kleedkotjes, natte vloeren, haren in puttekes in de douche, natte wc-brillen, lauwwarm water waar ik direct foute associaties mee leg, personeel die denkt dat het zwembad een politiestaat is en waar ze dus, bij elke afwijking van welke regel dan ook, extreem en zonder enige vorm van begrip, hun macht moeten tentoonstellen...brrrr...ge snapt dus dat als het nog maar even kan, ik elk blauwachtig oppervlak tijdens mijn luttele vrije uren liever links laat liggen. Hoe wreed kan het lot dan ook in elkaar steken, dat net ik 5 waterratten op de wereld heb gezet. Geen water is hun te koud, te wild, te ver, te nat...en om mijn moederhart dan toch wel wat rust te gunnen is het met andere woorden des te handiger als mijn kroost kan zwemmen. En we zijn er bijna..na 4 zwemdiploma-waardige kinderen heb ik er nog eentje te gaan. Gelukkig kan ik hiervoor rekenen op de fantastische meter van Fee die haar luttele vrije uren wel in het water wil doorbrengen zodanig dat ook de laatste van den hoop baantjes gaat kunnen trekken terwijl ik mij ondertussen wijselijk terugtrek in het cafetaria met...ne latte ;-). En zijt maar zeker dat mijn respect voor alle zwemjuffen en meesters alleen maar groeit, net zoals mijn zwembadfobie :-)

9 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar, die zwembadfobie ! Eikes, haren in de puttekes, natte wc-brillen, gladde vloeren, niks baywatch-achtige redders, maar eerder gendarmen, brrrrr .... Zwemmen doe ik wel graag, in zee, tussen de golven, dobberen en genieten van het water rond mijn lijf, zalig :-) Dus ook hier zorgt een ander voor het behalen van het zwem-diploma en dan kunnen we samen het wilde water in !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal ook blij zijn als ook jongste zijn diploma heeft... Maar moet eerlijk zeggen dat het ook wel leuk is, als ze lekker zwemmen en lol hebben in het zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I hear you... Ik doe het ook niet graag. Vooral niet naar het toilet gaan... brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt toch wel een ongelooflijk organisatietalent.Netwerken noemen ze dat zeker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brrr... al die dingen die je opnoemt, zo waar!!

  En toch ben ik een hele tijd 3x/week gaan zwemmen en wil ik het opnieuw gaan doen... maar wel meteen na openingstijd zodat alles vers gepoetst is en ik als eerste binnenkom en voor de drukte weer weg ben :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou ook niet van zwembaden, maar ons kinderen zijn ook zot van water. Zelf ben ik al jaren niet meer in een zwembad geweest. Ik zet ze af op de zwemles en pik ze weer op. Af en toe kijk ik eens toe. Ze moesten van mij op zwemmen omdat ik dat erg belangrijk vind dat een kind kan zwemmen. Het is het enigste dat ze moeten van mij. Onder tussen zit ik al 16 jaar ongeveer 30 zaterdagochtenden per jaar in de buurt van het zwembad. Dat is begonnen met de oudste die op haar drie jaar watergewenning deed. En dat hebben ze allemaal gedaan. Ons jongste zal dat ook doen volgend jaar. Rond 5 jaar begint het leren zwemmen dan. En dat doen ze tot ze 100 meter kunnen zwemmen. Tenzij ze langer willen. Ik heb er momenteel nog 2 in de zwemles en 2 in de watergewenning, maar ons Liesje start na Pasen met het zwemmen.
  Zelf kun je me enkel in een privé zwembad vinden zoals op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind zwemmen op zich heerlijk, maar heb het niet zo op met de blote voeten in de gangen lopen van de kleedhokjes enzo.. Vies vind ik het! Maar een fobie heb ik niet :) Binnenkort gaan we voor het eerst zwemmen met ons dochtertje, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een 5-jarige die zwemles krijgt terwijl mama met de jongste in de cafetaria gezellig zit te tekenen met een drankje en een koekje erbij :-) Voor die te kleine zwemhokjes heb ik wel een oplossing gevonden: als ik met de 4 dochters ga zwemmen in Hofstade of Mechelen dan kleden we ons altijd om in zo'n groot groepskot, zalig al die ruimte!! Dan mogen ze van mij heel lang treuzelen om zich om te kleden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je een zwembadfobie hebt moet je eens gaan naar de Sportoase in Knokke op een rustige dag. Een geweldig zwembad met niet zo die galm die in de meeste zwembaden hangt en zowel warme als ondiepe baden. En voor de kids heel leuke glijbanen!

  BeantwoordenVerwijderen