dinsdag 15 maart 2016

Paashaasjes vouwen

Het lijkt eenvoudiger dan het is :-) Toch voor Kato en Lola wiens geduld danig op de proef werd gesteld. Maar na een paar probeersels zijn ze er beiden in geslaagd een paashaasje te vouwen. Ik moet zeggen dat ik ook gebeten werd door het origami virus :-). Het is dan ook een leuke en uitdagende knutselactiviteit voor het hele gezin. En samen met de paasboom sluipt zo de lentesfeer ons huisje binnen.
Op You Tube vind je heel wat tutorials terug om papieren konijntjes te vouwen. Via deze link kom je op het filmpje dat wij gebruikten als handleiding


10 opmerkingen:

 1. Ik heb eens een boek geleend om zulke dingen te plooien maar al mijn pogingen geraakte in de papierbak ;-) dus jullie hebben dat goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!
  Mss een ideetje voor morgen namiddag. Ziet er toch een heel werkje uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof, die paaskonijntjes! Origami, altijd leuk, maar idd soms ingewikkelder dan je zou denken! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof, die paaskonijntjes! Origami, altijd leuk, maar idd soms ingewikkelder dan je zou denken! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas maar op :) Zeer verslavend! Onze dochter van 12 doet bijna niets anders meer dan vouwen, vouwen, vouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mijn zoontje nog wat te moeilijk maar over een paar jaar hopelijk wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, dat tongetje :-) Pure concentratie, zie ik. Zelf doe ik dat eeeecht niet graag, origami. Ik ben er te nerveus én onnauwkeurig voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geprobeerd met de kids vandaag, maar ergens liep het mis. Niet gemakkelijk als je constant hoort "ik snap het nie" of " ik ben nie mee", en hier zijn het er maar 2, geen 5;)) het is dan wel nie helemaal gelukt maar t was wel leuk. Doen we zeker nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die laatste foto van fee is gewoon ZALIG!

  BeantwoordenVerwijderen