zondag 12 februari 2017

Een winters weekendje Ardennen 


 

Elk jaar is het een traditie om samen met mijn ouders, zussen en broer op familieweekend te gaan. Altijd een bende bijeen want we zijn al vlug met meer dan 20 man. Voordeel is wel dat iedereen een activiteit op zich neemt wat maakt dat we altijd een ongelooflijk leuk en gevuld programma in elkaar gebokst krijgen. Iemand zoekt het huisje, iemand anders doet de inkopen, nog iemand anders zoekt naar leuke adresjes in de buurt of zorgt voor de wandeling, een avond- of knutselactiviteit. Voor de kinderen zijn deze familieweekends elke keer weer één langgerekte mooie herinnering waar ik van hoop dat ze tegen de tand des tijds bestand gaat zijn.

En ook deze editie in Vielsalm was top! We hadden het weer niet beter kunnen dromen want zeg nu zelf...de Ardennen in de sneeuw. Daar kan weinig tegen op :-) We starten met een kaasfondue, deden een kinderyoga, bakten zelf brood en pistolets, deden een bosbingo, verstopten dieren in het bos, organiseerden een sneeuwballengevecht, vierden verjaardagen, maakten DIY fakkels en gingen ermee op tocht, aten bangelijke lekkere chili con carne voor 20 man, knutselden marshmallow katapulten, berenpoten en lantaarns, organiseerden een woudloperskeuken op de vuurput in de tuin en gingen schaatsen....en dat allemaal op 2 dagen. Geen idee met wie anders dan mijn allerliefste familie ik zo'n druk maar zalig programma tot een goed einde zou kunnen brengen. Misschien valt die appel toch niet zo ver van de boom :-D

Ps: Deze blogpost kwam er in samenwerking met Belvilla vakantiewoningen. Wil je meer info hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Hier vind je alle info terug

16 opmerkingen:

 1. Waaaaawww.... wat een leuk weekend ziet er dat uit! Zoveel toffe dingen te doen en zo een mooie foto's... altijd super om je blog te lezen! Geniet er met volle teugen van, van al je fotootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaaaawww.... wat een leuk weekend ziet er dat uit! Zoveel toffe dingen te doen en zo een mooie foto's... altijd super om je blog te lezen! Geniet er met volle teugen van, van al je fotootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalig weekend hebben jullie achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat superleuk dat je dat met je familie kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een druk programma. Het ziet er wel allemaal super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wouw wat een fijn iets dat je dit met de familie kan doen!!! Tof

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zalig!het doet ons mijmeren naar onze eigen ervaringen in Villa Vigor in Peer. Ook daar is een kampvuur in de tuin. En plaats zat en super net. Ook een echte aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuke foto's! Dat zijn weekends om voor altijd te koesteren ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die verstopte dieren in het bos zien er geweldig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. Beste H.J. Eigenlijk kan je er verschillende richtingen mee uit maar het idee is dat je je moet gaan verstoppen met je dier in het bos en dat dan de verstopper moet zoeken naar de dieren ipv mensen. De zoeker blijft staan en iedereen verstopt zich in 10 tellen en laat enkel een deel van het dier zien. De winnaar is diegene die het laatst gevonden wordt

   Verwijderen
 11. Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die laatste foto, met die fakkels in de sneeuw.....dat vat voor mij samen waar ik soms zo naar verlang! Gezelligheid, samenhorigheid, geknutsel... prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen