zondag 14 mei 2017

Fair trade hazelnoot bananen muffins


Of ik wou meedoen aan de fairtrade challenge 'have a break share a cake'? Daar moest ik geen twee keer over nadenken...tuurlijk dat ik graag meewerk aan zo'n lekker en mooi initiatief tot ik besefte dat ik zonder keuken en zonder oven niet ver ging geraken. Een eigen cake bakken zit er op dit moment nog niet echt in dus moesten we op zoek naar een alternatief om te kunnen deelnemen. En dan kwam Madam Bakster in beeld, een nieuwe healty coffeeshop in Gent waar ik al lang eens wou langsgaan en die blijkbaar een verdeelpunt was van fairtrade cake. En ziedaar de match :-) 
Ik mocht zelf het geheim van madam bakster haar heerlijke hazelnoot bananenmuffins sharen met jullie. Want ook al is de challenge morgen al gedaan...niets houdt jullie tegen om het recept van deze overheerlijke muffins op te slaan en boven te halen op een volgend feestje :-)

Ingrediënten

- 2 fairtrade bananen
- 4 eetlepels fairtrade hazelnootpasta
- 200 gr speltmeel
- 55 gr kokosbloesemsuiker
- 150 gr hazelnootmelk
- 80 gr zonnebloemolie
- een handvol geroosterde, grof gehakte hazelnoten
- 70 gr fairtrade chocoladedruppels

Bereidingswijze

- Warm de oven voor op 175 graden
- Pureer 2 rijpe bananen, samen met 4 eetlepels hazelnootpasta
- Meng in een mengkom 200 gr speltmeel met 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en 55 gr kokosbloesemsuiker.
 - Klop in een aparte kom 150 gram hazelnootmelk op met 80 gram zonnebloemolie. Voeg hieraan de rijpe bananen met de hazelnootpasta toe en meng goed.
- Maak een kuiltje in het meelmengsel en klop deel per deel alle natte ingrediënten door  de droge ingrediënten.
- Voeg een handvol geroosterde, grof gehakte hazlenoten en 70 gr chocoladedruppels toe aan het beslag.
- Verdeel het deel over 10 muffinsvormen en bak 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!!

3 opmerkingen: