vrijdag 26 mei 2017

Toerist in eigen land : C-mine

Toevallig werd C-mine ook als één van de tips aangekondigd in het Maison Slash artikel voor het laaaange hemelvaartweekend  maar feit is dat het al langer op mijn planning stond. Er loopt namelijk sinds fabruari een overzichtstentoonstelling van Charles en Ray Eames die ik heel graag wou zien en die ik dankzij deze leuke vrije dag nog net kon meepikken. Foto's kan ik hier jammer genoeg niet van tonen want fotograferen was blijkbaar verboden...

Gelukkig was dat niet het geval op de rest van de site, die overigens prachtig is! Als je nog op zoek bent naar een mooie fotolocatie dan is C-mine zeker een optie! Na een lunch in het Eames café startten we aan de ondergrondse de c-mine expeditie. Voorzien van kompas, zaklamp en vergrootgas mochten de kinderen deelnemen aan de zoektocht door het belevingsparcours in de oude mijngangen. De ervaring werd mooi afgesloten door een virtual reality ervaring (zo ging het er echt aan toe in de mijnen) en de beklimming van de hoogste schachtbok van België waar we werden getrakteerd op een schitterend uitzicht op de omgeving. Zeker de moeite waard om eens een dagje naar Limburg voor te rijden! 
 


2 opmerkingen:

  1. Leuk! Moest je ooit opnieuw een dagje Genk plannen, het is heerlijk Italiaans eten bij la posta in de Vennestraat (naast c-mine):-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie naar ons mooie Limburg af zakten 😉

    BeantwoordenVerwijderen