zondag 8 april 2018

Over die wintersport vakantie dat alles op wieltjes liep (allé toch bijna alles)

Eindelijk! Na 13 jaar skiën zijn we door al het geregel en gesplits door. Als in 'Iemand blijft beneden voor de kinderen die nog niet kunnen skiën en iemand anders gaat naar boven met de skiërs' of 'ik ben zwanger dus ik ga niet skiën en blijf wel bij de baby's' of 'ga jij Fee halen van haar skigroepje, zal ik Lukas en Ella gaan opwachten  (ah ja, want die stoppen niet op dezelfde plaats). Soit, regel, geregel enzo. Maar dat is dus nu verleden tijd!! Want ze kunnen nu alle vijf skiën! Hoe goed is dat! Zo goed zelf dat er mij een immens gevoel van trots en dankbaarheid overviel zomaar ineens toen ik ze alles vijf naar beneden zag sjeesen. Man, dat hebben we toch weer goed gedaan :-)

En nog beter! Aangezien we een appartement hadden en dus geen speciale skiruimte in een hotel hadden huurden we een ski locker voor al ons materiaal wat maakt dat we 2 stappen verder dan de lift al ons gerief konden achter laten. Really, wij hebben nog nooit zo belachelijk weinig gesleurd op een skivakantie :-)

Ah ja en nog iets. Wintersport dat is wachten en files enzo. Awel. Wij hebben van de ganse vakantie geen enkele keer een file moeten doen. Nergens! Niet in de berghut, niet aan de liften, niet onderweg naar ons appartementje, niet om parking te zoeken, niet om skimateriaal te huren , niet om skipassen te gaan halen, niet om weet ik veel wat te doen. De reden was misschien wel omdat we daar zo goed als alleen waren. Wat beetje crazy aanvoelde. Maar echt nergens moeten wachten, als dat geen vakantie is! 

En als je je nu afvraagt op welke berg wij dan verstopt zaten. (nu is de vraag of ik dat wel wil verklappen  :-)) maar wij zaten in Schnallstal. Een gebied in South Tirol, Italië met 35 km pistes en iets verouderde liften maar voor de rest perfect in orde. Wat ook maakt dat de prijzen ook goedkoper zijn dan in Oostenrijk. Maar vooral en dat is nog het beste: sneeuwzekerheid tot in april. Dus zelf de laatste week van het seizoen glijdt je door de sneeuw als ware het boter. 

Benieuwd of South Tirol ook buiten skiën iets te bieden heeft? Check mijn volgende blog.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten