dinsdag 10 april 2018

When in South TirolNog extra redenen nodig om een tripje naar South Tirol te boeken? Of geen wintersporters en je vraagt je af of je ook in de zomer iets kan doen in dit stukje Noord-Italië? Hieronder nog een paar leuke tips om met kinderen te doen.


Merano en Bolzano

Twee typische steden uit South Tirol. Het ene voelt meer Oostenrijks aan het andere eerder Italiaans. Heel fijn om door te wandelen als het zonnetje schijnt. Het zicht op de bergen rond de stad krijg je er gratis bij. En vergeet geen ijsjes te eten :-)South-tirol is het gebied waar de ijsman Ötzi is teruggevonden. En daar zijn ze trots op. In Val Senales (op wandelafstand van het appartementje waar we logeerden) krijg je het hele verhaal te zien van de vondst tot de omstandigeheden waarin Ötzi heeft geleefd. Voor kinderen zijn er verschillende workshops  zoals bv zelf vuur maken. In de zomer is het aanbod sowieso uitgebreider. Wil je graag de ijsman zelf zien? Dan moet je naar Bolzano gaan waar hij tentoongesteld ligt. 


Op zoek naar instagramwaardige plaatjes? Dan zijn deze botanische tuinen zeker een aanrader. Wij hadden het geluk om er te zijn in april wanneer de kerselaars in bloei stonden. Op bepaalde momenten waande ik mij in Japan door de combinatie van de bloesems en de bergen op de achtergrond


Wij hadden dan wel geen zwembad in ons appartementje. Dit subtropisch zwemparadijs in de buurt maakte veel goed :-)

Typemachine museum

Grappig museumpje in een klein dorpje waar de uitvinder van de typemachine is geboren. Check zeker het archief. Waar een immens aanbod is aan vintage kinder typemachientjes of vintage pastel machines. Jammer genoeg niet te koop :-)

Ötzi the iceman

De oudste mummie gevonden in Europa kan je bekijken in het archeologisch museum van Bolzano. Heel leerrijk om met de kinderen dit museum te bezoeken en vooral te tonen dat de 'oermensen' absoluut niet dom waren maar juist heel vindingrijk en slim. Check zeker 'de röntgenbak' waar je de verschillende lagen van de mummie door middel van bewegende röntgenfoto's kan zien.

1 opmerking: