zondag 13 mei 2018

De zinnekesparade in Brussel


We hadden ooit de ambitie om naar Brussel te verhuizen maar de onmogelijkheid om 5 kinderen ingeschreven te krijgen in één en dezelfde Nederlandstalige school maakte dat we onze plannen opborgen en in Vilvoorde zijn beland. Neemt niet weg dat ik nog altijd een ongelooflijke Brussellover ben en elk vrij moment dat het kan ik in Brussel wil ronddwalen, musea bezoeken, dwalen door straatjes, parken ontdekken, adresjes uittesten, terrasjes doen...

Het goede nieuws is dan weer dat wij in vogelvlucht op 7 km van Brussel wonen. En moesten we een boot hebben we gewoon via het kanaal hier aan het einde van onze straat pal Brussel zouden kunnen binnenvaren. Nu ja, we hebben geen boot :-), wel fietsen, een auto en een trein aan de andere kant van onze straat (ok, beetje breed gerekend). Manieren genoeg dus om in Brussel te geraken zonder veel moeite :-)

En dat hebben we gedaan dit weekend want het was de tweejaarlijkse hoogmis van onze hoofdstad, namelijk...de Zinnekesparade. Brussel op zijn best met andere woorden. Lees dit als, een parade waar heel Brussel samenkomt in een heerlijke mix van diversiteit, creativiteit, vreugde, dans, muziek, jong, oud, rijk, arm, autochtoon, allochtoon, frans, nederlands,...En als je weet dat alle tenues, installaties en instrumenten  zelf uitgevonden en gemaakt zijn met beperkte middelen dan besef je pas hoe ongelooflijk fantastisch deze stoet is. Absolute aanrader!!

By the way, als je deze zomer nog naar Brussel afzakt vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan de oude Citoëngarage, omgedoopt naar Kanal-Centre Pompidou waar nu een tijdelijk pop-up tentoonstelling plaatsvindt in afwachting van de grote verbouwingswerken. En waar je op warme zomeravonden heel gezellig aan het kanaal kan eten. Had ik al gezegd dat Brussel altijd een goed idee is :-)


1 opmerking: