zondag 20 mei 2018

Hoe zou het nu eigenlijk nog zitten met onze challenge?En nu hoor ik jullie denken, over welke challenge heeft ze het hier? Meiplasticvrij? Seizoensgroentenchallenge? Dagen zonder vlees? Tournée minérale? Niets van dit alles :-). Het gaat hier over onze eigenste 'gezins-nutritionele challenge' in samenwerking met Danone.

Hier lazen jullie al de resultaten van een stevige doorlichting. En onze werkpunten waren vooral regelmatiger of laten we zeggen gestructureerder eten. Drie hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes per dag. Eerlijkheid gebiedt mij wel om te zeggen dat ik veel te graag brunch om mij in het weekend in dit ritme te kunnen vinden. Maar de kinderen staan stukje vroeger op en hebben meestal al het één en het ander achter de kiezen voor we aan tafel gaan dus voor hen zou wat meer structuur wel een goede zaak zijn. Maar kijk, dit weekend zaten we allemaal samen aan tafel om 9u en genoten we van havermout,  yoghurt met fruit en vers gebakken brood van papavanvijf. Lekker om een drukke weekenddag mee te starten maar vooral fijn om met iedereen aan tafel te zitten. Zeker nu de kinderen ouder worden ontspinnen er zich heel leuke gesprekjes als je er de tijd voor neemt.

Om wat gevarieerder te gaan eten hebben we de maaltijdboxen nog eens een kans gegeven. (wel even opletten dat je kiest voor een leverancier die aandacht geeft aan gezonde voeding) Het feit om niet op voorhand een weekmenu te moeten maken en de ingrediënten bij elkaar te zoeken helpt absoluut in het gevarieerder eten. Parelcousous met grote garnalen, Schelvis met sperziebonen en fettuccine met citroen en champignons, drie keer check. en dit in één week tijd :-). Van een serieuse verbetering gesproken. Al blijft het voor ons max 3x per week, al was het maar door de restjes die over blijven en anders zouden blijven liggen.

Het feit om de kinderen beter op te volgen is volledig de mist in gegaan. Als je pas thuis bent om 18u en de kinderen zijn thuis vanaf 16u dan heb ik echt geen idee wat ze al dan niet hebben binnengespeeld. Hetzelfde als ze avondeten bij de babysit of bij de grootouders. Nog geen idee hoe ik dit onder controle zou krijgen. Al hoop ik door gezond ingrediënten voor vieruurtjes te voorzien en de kinderen op te voeden met aandacht voor gezonde voeding ze uit eigen beweging gezond gaan eten. Of misschien is dit wel mega naïef :-)

En het sporten? Check! Ik ben weer gestart met lopen. Compleet met een programma en al. Nu alleen volhouden!! Want beginnen is één ding, volhouden dat is pas de uitdaging.


Deze post kwam er in samenwerking van Danone waar ik samen met Isabelle en Nathalie ambassador mag zijn om een gezonde levensstijl te promoten.1 opmerking: