zondag 6 mei 2018

En toen gingen we op weekend naar Middelkerke...Toerist in eigen land, wij kunnen daar wat van :-) Deze keer waren we te gast in Middelkerke, of beter gezegd in Westende. Maar het weekendje had wel een onverwachte wending. We hadden namelijk niet ingecalculeerd dat we de plaatselijke spoed ook gingen gaan bezoeken. En dankzij Tobias, die ons vergezelde om foto's te maken is alles zelf mooi op beeld gezet geweest. Een gebroken voet en een gips, als extra cadeautje kan het wel tellen

Maar dus Middelkerke. Wat ik niet wist is dat het de stripgemeente bij uitstek is. En dat er best wat kunstwerken te bewonderen zijn in het kader van Beaufort 2018. We huurden daarom fietsen en genoten van het zonnetje en de vrijheid om net een groter stukje van de omgeving te kunnen ontdekken. Met de handige fietsknooppunten app slaagden we erin om dat te doen zonder verloren te rijden. Maar aangezien een trampoline accidentje onze plannen doorkruiste was onze toer net iets sneller gedaan dan gepland maar dat weerhield er on niet van om toch te genieten van wafels en pannenkoeken op de dijk. 

Slapen deden we op camping Kompas in Westende, in super praktische huisjes op wandelafstand van het strand. Ideaal! Al hadden wij wel twee huisjes nodig om iedereen comfortabel te kunnen leggen.


Hieronder alvast onze adresjes voor Middelkerke en omstreken.

·       Fietsverhuur Joli Sport – Essex Scottishlaan 26, 8434 Westende

Ligt op 500 meter van de camping Kompass waar wij logeerden. Wij betaalden 10 euro om 4 uur een fiets te huren.
https://www.dekust.be/nl/doen/fietsverhuur-joli-sport

·    Fietsen met zeezicht en door de natuur en het hinterland van Middelkerke-Westende.
De fietstocht is 25 km lang en je ontdekt er de culturele hoogtepunten van Middelkerke, zoals De Rotonde, restanten van het Beaufort beeldenpark, de stripfiguren en het mooie casino. Maar je verliest ook de groene omgeving rond Middelkerke nooit uit het oog. Met passages langs de zeedijk, de Warandetuinen en Raversyde. De knooppunten zijn 81 – 60 – 80 – 52 – 77 – 75 – 16 – 59 – 19 – 2 – 12 – 81. Knooppunt 81 is ook het dichtste knooppunt bij de camping/fietsenverhuur. 


·    Beachbars in Middelkerke en Westende

Als je zoveel geluk hebt met het weer als wij dan zijn beachbars een zeer goed idee. Er zijn acht strandbars in Middelkerke en Westende. Van de paasvakantie tot half oktober kan je genieten van een cocktail met je voeten in het zand. Op de site https://www.middelkerke.be/nl/toerisme/eten-drinken/beachbars zie je waar de beachbars liggen.


Kompas Camping in Westende

Wij logeerden in 2 praktische comfort lodges voorzien van alle comfort. Ideaal gelegen want op wandelafstand van het strand. Je wordt verwelkomt met een doosje babelutten. 


·    Brasserie Exotic, hier werden de kinderen met open armen ontvangen en konden wij op ons gemak genieten van de traditionele brasseriekeuken. Ideaal om de dag mee af te sluiten.


·    Uit de voorbije edities van Beaufort bleven verschillende kunstwerken staan op hun oorspronkelijke locatie of kregen een nieuwe plek. Deze werken kun je nog steeds ontdekken per fiets, te voet of met de tram. In Middelkerke-Westende kan je nog 3 verschillende kunstwerken tegenkomen: Caterpillar 5bis (2003), I can hear it (2012) en Olnetop (2012). Op de site https://www.dekust.be/nl/inspiratie/beeldenpark-beaufort kan je alle permanente beelden vinden per gemeente.


·    Stripstandbeelden

Verspreid over de lengte van de zeedijk in Middelkerke kom je wel een dozijn bronzen stripfiguren tegen, zoals Jommeke en Flip, Marcel Kiekeboe en Lucky Luke. Middelkerke is dé stripgemeente van België! Naast de beelden kan je ook nog stripmuren zien, bijvoorbeeld de stripmuur van Robbedoes en Kwabbernoot (adres: De Calidris, Strandlaan 1, 8434 Westende), de stripmuur van Lucky Luke (adres: Centrum De Branding, Populierlaan 35, 8430 Middelkerke) en de stripmuur van Nero & co (adres: Watervlietstraat, 8430 Middelkerke).
Je kan ook een wandeling maken langs de striphelden in Middelkerke-Westende. De wandeling is 8 km lang. De wandeling werkt met knooppunten (71-72-74-73-71).

·    Kinderboerderij Lettenhof

Kinderboerderij Lettenhof is niet zomaar een boerderij. Maar een echte 'ambachtelijke boerderij'. Hun 'missie' is om iedere bezoeker wat bij te brengen over het ambachtelijke boerderij leven. In de smederij kan je het smeden op traditionele manier ervaren en op de boerderij kan je de prachtige Belgische boerenpaarden bewonderen en zelf een ritje mee maken of ravotten in onze buitenspeeltuin 

·    Tearoom ’t Bretoentje: Koning Ridderdijk 10 , 8434 Westende +32 59 30 13 90. Q-label.
Tearoom 't Bretoentje ligt heel centraal op de zeedijk en beschikt over een gezellig terras. Wij smikkelden er lekkere pannenkoeken en wafels op het terras. En werden niet buitengekeken ook al waren we er met een hele hoop kinderen.Foto's van Tobias Van Toledo (buiten de eerste 4 en de laatste 3)

1 opmerking:

  1. aaah ik dacht al een gips op een instagram foto gezien te hebben. Oh jakkes, hoe pijnlijk. Ocharme toch...Hopelijk moet de plaatster niet te lang aan nu het zomer wordt!

    die campinghuisjes zien er wel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen