donderdag 9 augustus 2018

SchoolpreppenIk weet dat we nog een paar weken te gaan hebben voordat het nieuwe schooljaar van start gaat maar ik weet ook uit ervaring hoeveel stress je kan besparen om op een lazy vakantiedag de Dreamland binnen te stappen om je schoolinkopen te doen. Geen volk in de winkel, ruime keuze, behulpzaam winkelpersoneel en een gerust gemoed omdat alles mooi op tijd in orde geraakt :-). 

Zeker als je een paar kinderen hebt die naar de humaniora gaan heb je wel een stevig lijstje te kopen, want dan is het gedaan met alles te krijgen van de school. Meer zelfs, je krijgt een gedetailleerde lijst mee waar alles per vak opgelijst staat. En dan telt het wel op. Ik denk dat ons Lola 8 mapjes nodig had. Maar zelfs het kaftpapier kiezen, je verliezen in het uitgebreide gamma stiftjes, pennetjes en schriftjes is puur plezier. Als ik hen bezig zag is het alsof ik mijzelf als 10 jarige terug door de winkel zie huppelen en mijn mama smeken om geurende pennetjes. Het feit dat Lukas en Ella een nieuwe boekentas mochten kiezen, hun oude boekentassen hebben het na 4 jaar jammerlijk begeven en ze wouden zooo graag een rugzak maakten dat ik alleen maar enthousiaste kinderen rond mij had :-)

En om één of andere reden is vers schoolgerief zoooo aantrekkelijk. Thuis gekomen gingen ze linea recta hun bureau en hun boekentas inrichten. Zie eens hoe proper die bureautjes waren :-) Nu hopen dat dit enthousiasme blijft aanhouden naarmate de maanden vorderen. Maar ik ben al lang genoeg mama om te weten dat we waarschijnlijk 15 september niet eens gaan halen :-D

Voor de nieuwsgierigen: Kato gaat in september naar het tweede middelbaar en volgt Moderne-Stem-Clil, Lola start haar eerst jaar Latijnse, Lukas en Ella gaan naar het vijfde leerjaar en Fee, mijn kleine rode duivel naar het tweede leerjaar. Time flies when you're having fun!!Deze post kwam er in samenwerking met Dreamland. Wil je weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Check hier alle info.

8 opmerkingen:

 1. Goh geurende stiftjes, ...nostalgie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte eind juni al een lijstje, en kon al het grootste deel schrappen. Geen stress voor ons.
  En wat wordt die Kato groot seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet er dringend werk van maken... gelukkig nog geen middelbare schoolgangers! Maar wat is Moderne-Stem-Clil? 🤔

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stem is een iets meer vak waar er nogal nadruk wordt gelegd op techniek en programeren.
   Clil is het feit dat Kato haar aarderijksunde in het engels krijgt
   Moderne, is de richting als je geen latijn volgt

   Verwijderen
 4. hahaha ik was daar ook altijd zo blij mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh zou dat ook al willen doen!(jaloers) Maar helaas krijgen ze bij ons die lijstjes pas mee eens het schooljaar al gestart is. Anders zou ik met plezier nu al die inkopen doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen