donderdag 26 januari 2012

Goe gebakken


Als kind was ik al zot van merveilleux. Mijn oma maakte ze altijd bij familiefeesten en ik heb er meermaals 2 op mijn bord gelegd. Het heerlijke was natuurlijk dat er toen nog geen stemmetje in mijn hoofd zat dat mij erop wees hoeveel calorieën er wel niet in zo'n patéeke zitten. Dat stemmeke zit er nu spijtig genoeg wel maar dat weerhoudt mij er gelukkig niet van om af en toe te zondigen en 1 liter slagroom op te kloppen om er zelf te maken. Gelukkig zijn we met 7 om die liter op te eten :-)

11 opmerkingen:

  1. Mmm, ze zien er lekker uit.
    Ik ging stiekem die kersjes uit het potje dat in de ijskast stond halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, spijtig dat mijn wederhelft geen meringue lust...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ken het helemaal niet ... ziet er wel ongelooflijk lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Marielle: Kennen jullie dit niet in Nederland? Zo grappig. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dit iets typisch Belgisch was

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee ik heb er tot nu ook nog nooit van gehoord maar het ziet er errug lekker uit en ook heel gezellig, het kersje maakt 'm :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooooooohhh jammie... en niets over? ;°)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Whow, jammie! Ik ken het niet, maar het ziet er eeeerg goed uit! Smul'ze!

    Liefs,
    Hanneke maakt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken het ook niet! Maar inderdaad, ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. marasquino-kersen op sap? jak
    Maar toch ze horen erbij, want een merveilleux zonder zijn rode top is zoveel minder leuk.
    Ze zien er erg super goed uit trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk merveilleuxkes, ik heb dan weer het geluk om een bakkersdochter te zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen