zaterdag 29 november 2014

Geen stoute kindjes dit jaar


Af en toe moet je kunnen improviseren om alle ballen in de lucht te houden. Want ja sinterklaas komt normaalgezien op 6 december maar dat weekend zat al volledig volgeboekt met andere familiale verplichtingen. Soit, ik had geregeld met de goedheiligman dat hij bij ons op vrijdag 28 november passeerde en ik moet zeggen dat hij ondanks zijn leeftijd gelukkig flexibel genoeg was. Al hoop ik dat zijn paard ook bananen lust want aangezien ik geen wortels of knollen in huis had waren bananen het enige alternatief :-). 

Hieronder een overzichtje van mijn 10 favoriete cadeautjes die dit jaar op onze sinterklaastafel lagen.

1. My race puzzle van Londji. Ben helemaal fan van de creatieve tekeningen op hun puzzels. Ik vond hem op de site van little fashion addict

 2. De Piratenburcht van Calafant. Ideaal om op een vrije zondagmiddag met alle kids het kasteel te versieren. Ik vond hem op de site van Trendy speelgoed

 3. Kegelspel van Nobodinoz. Speelgoed om rond te slingeren. Prachtig design, ge zou er zelf mee beginnen spelen. Ik vond ze op de site van Loulechien

 4. Play & Go opbergzak. Dat ik dat nu pas ontdekt heb...een handige zak die je zowel als speelkleed als als opbergzak kan gebruiken. Dus als je kids op verplaatsing met lego of duplo spelen kan je heel snel alles weer oprommelen door enkel aan de koordjes te trekken. Meer info vind je op de site van little fashion addict

5. Dixit (Libellud) en rush hour (Thinkfun). Twee spellekes die we leerden kennen via en via en die zwaar in de smaak vielen. Al zijn het wel spellen waar je minstens 7 jaar voor moet zijn. Maar aangezien de tweeling volgend jaar al zover zit, werd het stilaan tijd om onze spellencollectie voor oudere kids wat uit te breiden. Ik vond de spellen op de site van cocodrilo 6. Posters, pennenpotten en opberdozen van Helen Dardik. Soms zijn er cadeautjes die je mss wel meer voor jezelf koopt dan voor de kids :-). Ik kijk nu eenmaal graag naar mooie dingen :-) En niets handiger dan een mooie opbergdoos op de bureaus van de kids om al de lelijke rommel in te stoppen. Je vindt heel veel van Helen Dardik op de site van ps ik hou van jou.

7. Djeco knutseldozen. Een klassieker ondertussen ten huize mama van vijf. Aangezien ik nogal creatieve kids heb (en dat is nog een understatement aan de kilo's papier die er hier doorvliegen) zijn deze dozen zeer populair. En ik vind het handig dat alle benodigdheden in de doos zitten en de kids zelf hun plan kunnen trekken met 'hun' doos. Ik vond ze op de site van Speelgoed Kiki

 8. Het uilenkussen van Ferm Living. Ik had hem nog niet :-) en mijn kids worden alleen maar ouder dus als de sint hem dit jaar niet bracht moest hij hem nooit meer brengen. Hij komt van de krullevaarEn hij past zo mooi in het nieuwe rotanzeteltje dat ik vond bij sissy-boy9. Mix en match spelletje van Ingela. Aangezien ons Lola niets liever doet dan de 'naieve' tekeningen van Ingela over te tekenen leek me dit een ideaal cadeautje om haar tekentools verder te ontwikkelen :-). Op de site van Kidsdinge vind je veel van het gamma van Ingela terug. En hier heb ik nog een leuk extraatje. Als je dit weekend nog een bestelling plaats op hun site krijg je met de kortingscode mamavanvijf een korting van 15 percent.
 10. Kleurrijke zitzak van Petit Pan. Aangezien we dit jaar plannen om een paar kinderkamers aan te pakken is deze zitzak al een eerste investering om wat kleur in de kamers te brengen. Ik vond hem in de winkel van Petit Pan in AntwerpenEn voordat jullie denken dat mijn kids helemaal geen inspraak hebben en er bijvoorbeeld voor 4 meisjes wel erg weinig roos speelgoed op de tafel ligt :-) hieronder de aangevraagde favorieten van mijn kids

Little pony: terug een hype op school, en pure nostalgie voor mezelf.
Muizenval van Hasbro: favoriet van ons Ella
Play-doh:  al-time klassieker en stond op het lijstje van Fee
Loombandjes: no comment :-) Benieuwd wat de sint bij jullie gaat brengen.


18 opmerkingen:

 1. Toffe buit! Bij ons komt de Sint pas volgend weekend maar ik denk dat ze ook wel braaf zijn geweest :-) Mijn zoontje is al een hele week 's avonds flink aan het opruimen om zijn schoen te kunnen zetten maar het grootste excuus was telkens dat we nog steeds geen wortels in huis hebben. Bananen zijn een grappig alternatief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi speelgoed! :) Helaas is het bijna gedaan met speelgoed bij ons. De zoon is 12, hij vraagt dingen als een koptelefoon of een toffe bureaulamp enzo. Gelukkig ook boeken en Stratego, toch nog een beetje 'kind'! ;-) En kleine zus is er ook nog. Bij haar is het plasticine en... loombandjes, of course!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. perfect een combinatie wat mama graag ziet en de kindjes :)
  ik dacht dat de tweede foto uit een kinderwinkel ofzo kwam totdat ik de blog las
  geweldig huis toch!
  ik ben wel benieuwd wat de luipaard print is ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier hebben ze al eens hun schoen gezet met wortels en tekeningen (ik kon ze niet tegenhouden), maar helaas. De heilige man is niet langs geweest. Hij komt hier écht pas op zes december, maar dan ook alleen maar HIER.
  Toch heel erg bedankt voor al die tips van webshops die ik nog niet kende. Dat wordt smullen :-).
  Wederom prachtige foto's heb je genomen. Die zouden ook wel in zo een Japans boekje passen als je 't mij vraagt. Zaaaaalig is dat.

  Fijne zondag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's heb je gemaakt van alle kado's. Rush hour is hier ook al heel lang favoriet (ook bij ons als ouders)
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige cadeaus! Hier staat o.a. de Creola Airbrush op het verlanglijstje, lijkt me ook wel iets voor jouw creatieve kinderen ;) En verder lego, chocoladeletters, boeken, knutselspullen en een huisje voor in hun kerststadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! Goeie smaak heeft die Sint. Hier vooral playmobil voor de zoon en popjes / puzzels voor de dochter. En heb jij een tip voor het opbergen van speelgoed? Want het angstzweet breek mij al uit al ik denk aan al de extra dozen die er volgende week bijkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zoek daar ook nog altijd naar een ideale oplossing :-) Bij ons gaat er altijd een deel oud speelgoed weg om plaats te maken voor het nieuw en ik heb gelukkig 5 kamers waar ik het speelgoed kan stockeren :-)

   Verwijderen
 8. Wat een mooie en kleurrijke cadeau's. Zo is rondslingerende speelgoedrommel plots veel minder erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastische berg kleurrijke cadeautjes!
  Jij hebt wel heel brave kindjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. vrolijke bende, ze zullen zich niet vervelen in de wintermaanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een supertoffe en mooie sinterklaastafel bij jullie! Ze zullen zich niet vervelen bij jullie thuis... En voor mij inspiratie genoeg voor de komende jaren, als ik eens iets origineels wil kopen als geschenk voor onze kids of een neefje of nichtje, bedankt voor de vele tips en ideetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zalige cadeaus! En ik ben zo jaloers op jouw huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een fijn speelgoed allemaal zeg! Ik heb hier echt een dochter die in zwijm valt voor roze plastiek, tot mijn ongenoegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amaai lijkt mij een hele uitdaging *5 voor de arme, oude sinterklaas :-). Maar ik vind hij heeft het prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijkheid! En Dixit is zoooo leuk. Herkenbaar...cadeautjes kopen nu ze nog klein genoeg zijn omdat je het zelf zo leuk vindt :) En die kinderatlas is ook al zo mooi!
  Hier nog enkele nachtjes en dan ...groot feest! Gelukkig zonder little pony's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De Sint is gul geweest voor je schatjes.Toffe spullen tussen en leuk dat je webshops erbij vermeld heb.Niet dat ik hier nog met kleine kinderen zit maar altijd leuk om te weten.Hier komt de Sint zaterdag morgen iets kleins brengen want het blijft leuk om te doen,hé!

  BeantwoordenVerwijderen