zaterdag 8 augustus 2015

Berlijntips 3: Bezoek eens een meer
Je kan mij niet echt een waterrat noemen. Een zwembad bezoeken of één of ander waterparadijs zal voor mij altijd een opoffering blijven die ik maak voor de mijn kids. Maar zwemmen in natuurwater daarentegen....daar bestaat maar één woord voor: zaaaaalig. Zeker als het buiten 36 graden is :-)
Rond Berlijn zijn er ongelooflijk veel meren die vooral bezocht worden door de Berlijners zelf en zeker op zomerse dagen kan het er druk zijn. Maar als je echt rust wilt wandel je gewoon wat verder tot je een plekje vindt aan de oevers waar je helemaal alleen kan genieten van de zon, de koelte van het meer en de rust. Best wel je picknick meenemen want heel veel drankgelegenheden zijn er niet direct in de buurt :-).
De foto's hierboven zijn getrokken aan de Schlachtensee en de Liepnitzsee ten noorden van Berlijn.

5 opmerkingen:

 1. Door jouw berichten krijg ik ook zin om Berlijn te verkennen. Denk dat ik er eens werk van ga maken! Mijn schatten zijn al wat groter (11 en 14) maar de tips zijn heel bruikbaar.
  Ps jouw blog is super om te volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oké, ik denk dat ik Christiane F. maar eens ga begraven :-) Berlijn ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, ziet er inderdaad een ideale uitstap uit met zo'n zomerse temperaturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En hoeveel van die Berlijner baadden zonder zwemkleding? Wij zijn pas terug van Noord-Oost Duitsland en naakt baden in meertjes of strand maakt duidelijk deel uit van de cultuur daar.

  BeantwoordenVerwijderen