zondag 23 augustus 2015

Over lange zomervakanties en planningenIedere werkende ouder kent het probleem van die hele lange zomervakantie die je moet overbruggen met kampen, speelpleinen, jeugdbeweging, grootouders en wie weet wat nog allemaal. Gelukkig bestaan er in België heel wat leuke mogelijkheden waar je kan uit kiezen. Al leert de ervaring mij dat je best niet te lang wacht om je vakantie te plannen en blijf ik het elk jaar weer een uitdaging vinden. (en ben ik stiekem blij als we weer een zomervakantie 'overleefd' hebben ;-))

Concreet bestond dit jaar de vakantie van mijn kinderen uit: paar daagjes bij de oma's, 2,5 weken speelplein, 10 dagen chirokamp, 2 weken gezinsvakantie, 1 weekje verlof thuis met mezelf, 1 weekje verlof thuis met papavanvijf en 1 weekje land van Ny kamp. En als we goed kunnen tellen...alles in totaal de volle 8 weken en 1 dag (help 1 september valt op een dinsdag!!!)

Al moet ik wel bekennen dat het wel helpt te weten dat je alternatieven hebt waar je weet dat je kinderen fantastische tijden beleven. En dat je thuis briefjes krijgt waarop de kinderen al dromen over volgende kampen :-). Eén van de ontdekkingen voor mij dit jaar was het Het land van Ny een kasteelhoeve in hartje Ardennen waar ze kinderkampen organiseren en waar de kids in een prachtige, gezonde omgeving de tijd van hun leven beleven. Hierboven enkele sfeerfoto's van de voorpret via brieven voor ze vertrokken tot de foto's toen ik ze ging halen en ze letterlijk naar huis moest slepen! Eén ding is zeker mijn kinderen willen volgende jaar terug! (en ik vind dat een zeer goed plan ;-))

14 opmerkingen:

 1. Het land van Ny, ik wist niet dat het nog bestond, wij maakten er ooit een daguitstap van toen de meisjes nog klein waren( meer dan 10 jaar geleden). Er was een hooizolder met glijbanen, er was een doe-wandeltocht en 's avonds een drakengevecht. Wat hebben we toen genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf leerkracht en ik kan me voorstellen dat het voor mensen die zelf geen vakantie hebben moeilijk is om opvang te vinden. Of duur om opvang te betalen... Al geniet ik toch wel echt van die 2 maanden en zo te zien jouw kinderen ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bewonder je toch, dat je al die leuke toffe dingen vindt... staat ook weer op mijn lijstje voor de kids volgend jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van dat puzzelen, dat herken ik maar al te goed. Hier worden ook grootouders, tantes en nonkels, neefjes en nichtjes ingeschakeld. De overige dagen is de speelpleinwerking een topper. En af en toe een dagje met mama en/of papa. Maar bovenal: we hebben het weerd overleefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 8 weken vakantie! Hier (NL) hebben ze 6 weken vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En op zo een momenten ben ik blij dat ik een vaste job in een privé bedrijf vele jaren geleden inruilde voor eentje in het onderwijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, dat briefje! Land van Ny ziet er echt supertof uit, ik kan geloven dat ze het daar naar hun zin hadden. Keek de begeleiding niet even raar op toen daar vier broers&zussen in dezelfde leeftijdscategorie opdoken? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. allemaal goed en wel, maar Mila, die krijg ik met geen stokken naar zo een kamp of speelplein :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en save :-) het ziet er zo tof uit dat ik ook mee wil!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent die 3 eerste dagen van juli nog vergeten mee te tellen :)
  Gek toch hoe je overal leest dat we de zomervakantie moeten overleven? Hoe iedereen puzzelt en vloekt en rekent.... Ik denk dat ik volgend jaar een maand ouderschapsverlof ga nemen om die eerste kleuter-zomervakantie te overwinnen. Ze zal ook nog wat te klein zijn voor al die kampen, want "nog geen 3"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook al ben ik 2 maanden thuis, ik zorg ook dat ze veel dingen kunnen doen. Op den duur zijn ze het thuis (het huis, elkaar en mij) ook beu gezien. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die brief van Ella is zo schattig! Met haar gezot eete :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waauw! Lijkt me een super leuk kamp! Moet ik onthouden voor binnen een paar jaartjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw ziet er mega cool uit zeg!!! Gingen ze bij jullie allemaal hierheen? Vraag mij af of mijn (volgend jaar) 5,5 jarige dat al zou kunnen zo'n week?

  BeantwoordenVerwijderen