vrijdag 7 augustus 2015

Berlijntips 2: De wijk MitteAangezien de kinderen voor de eerste keer in Berlijn kwamen (Ik ben al een paar keer geweest, zie hier en hier) stonden zeker ook de grotere monumenten op het programma.
Zo bezochten we de Branderburger Tor, de Reichstag, het herdenkingsmonument voor de Joden, Checkpoint Charlie, het DDR museum en genoten we van het uitzicht over Berlijn vanop het 37ste verdiep van het Park Inn Hotel op de Alexanderplatz. En ondanks hun jonge leeftijd waren de kids super geïnteresseerd en helemaal onder de indruk over de verhalen van de Berlijnse muur en de Tweede Wereldoorlog.

Eerlijkheid gebiedt mij wel om te zeggen dat we 2 dagen deden om deze wijk te bezoeken en dat we de portie cultuur afwisselde met ontspanning in de speeltuin en in het park. Het Tierengartenpark is zeker een aanrader om te gaan picknicken en ligt vlak naast Branderburger Tor. Maar als je op zoek bent naar speelpleinen kan je ook terecht in de schönhauser str naast monsieur Vuong.

En wie Berlijn zegt zegt natuurlijk ook shoppen :-). Ik merk duidelijk dat de kinderen ouder worden en dat de oudsten ook al kunnen genieten van al het moois dat je kan vinden in de unieke winkeltjes in Berlijn. Al blijven 5 kids wel een ideale knip op de portemonee. Je hebt echt geen zin om bovenop je bloedjes ook nog eens te moeten zorgen dat al die zakken vol met spullen de hele dag overleven en heelhuids thuis geraken. En de kids een paar zakken mee laten helpen dragen? Been there, done that...en neem het van mij aan, het was geen interessante ervaring :-)

Hieronder een klein lijstje van mijn favo adresjes in de wijk Mitte:

Luiban: Rosa-Luxemburg Str 128
Een kantoorboekenhandel met een indrukwekkend assortiment van schriftjes, pennen, plakband, enveloppen en andere schrijfwaren. Alles met de grootste zorg uitgestald als waren het allemaal stukjes goud. Een waar walhalla voor een stationaryfreak als ik. En de vriendelijkheid van de uitbater krijg je er gratis bij.

OK Versand: Alte Schönhauser Str 36/37
Een winkel naar mijn hart. Kleur en kitch. En om één of andere reden zijn mijn kinderen ook allemaal grote fan :-)

The Barn: Schönhauser Allee 8
Een klassieker in Mitte als je zin hebt in een kopje kwaliteitskoffie. Zelf geroosterde bonen en langzaam gefilterd. Benadert bijna de perfectie. En als je er niet genoeg van kan krijgen kun je koffie van het huis kopen om thuis zelf barista te spelen. Dat was dus hetgeen ik deed :-)

Do you read me Auguststr 28
Omdat je nooit teveel magazines kunt hebben. En omdat ze hier het volledige internationale aanbod hebben over kunst, cultuur, mode, fotografie,interieur dat je je maar kunt bedenken. Frankie, Appartemento, Milk, Cut, Kinfolk,...you name it en ze hebben het.

Gestalten Sophienstr 21
In de conceptstore van uitgeverij Gestalten heb je 3 voor de prijs van één. Het is namelijk een boekenwinkel, designwinkel en galerie in één. En ook al heb je kinderhoekje vanachter in de winkel toch is een boekenwinkel bezoeken met 5 kinderen in mijn kielzog niet direct het beste idee. Of misschien juist wel want anders was ik een namiddag kwijt en had ik maar één winkel gezien :-)

Kaffee Mitte Weinmeisterstr 9a
De ideale stop tussen het shoppen door met lekkere koffie maar ook  een kleine hap zoals foccacia of cheesecake.En naast dit café bevindt zich de Berlijnse vestiging van Urban Outfitters.

Monsieur Vuong Schönhauser Str 46
Als je nu eens lekker en gezond wilt gaan eten voor geen geld dan is dit the place to be. Je moet de wachtrij er wel bijnemen. Maar even de volgende cijfers. Wij aten en dronken er met 7 voor nog geen 50 euro! En we gingen niet met honger van tafel.

Moesten jullie toevallig nog tips hebben? Altijd welkom om ze te sharen :-).

5 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Allemaal!

  Die van voetballende Fee, schommelende Ella en klauterende Lola & Kato zijn echte pareltjes!
  Ik geniet telkens weer van dat kijkje in jullie leven! Dank je wel. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke fotootjes!!!!! lijkt gezellig! wij zijn ook al een tijdje aan het denken om naar Berlijn te gaan maar dan kinderloos... Vince is nog te klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Berlijn staat hier ook op het verlanglijstje en ik hou al deze tips zeker en vast in het achterhoofd. Afwisselen tussen wat cultuur en wat ontspanning in de speeltuin of op een terrasje, maakt het zo te zien echt leuk om te doen met kinderen. Veel plezier nog daar! (ps: schoon kleedje ;)).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb (nog) geen tips maar maak wel veel mental notes. Dankjewel om jouw hotspots met de wereld te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaw topverhaal en topfoto's! Zag zelf een citytrip meer als iets om met twee te doen, maar jouw post laat zien dat dit als gezin meer dan supertof kan zijn... en zo steken de kids er ook nog iets van op... geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen