zaterdag 15 augustus 2015

Over zonnecrème en een strandvakantie op citytrip

Op het moment dat ik beviel van mijn nummertje vijf had ik er nooit bij stilgestaan welke impact zo'n groot gezin allemaal met zich zou meebrengen. Want waar denkt ne mens op dat moment aan? Aan een grotere auto en of je huis groot genoeg is en of je genoeg stoelen rond de tafel kan zetten en of je genoeg plastieken bordjes hebt en weet ik veel wat nog allemaal. Maar geen haar aan mijn hoofd dat er op dat moment aan dacht dat ik verantwoordelijk zou zijn om 120 nagels te knippen (de mijne incluis) of dat de kinderen op een bepaald moment even groot zouden zijn en dat je dus drie kinderen hebt rondlopen met dezelfde schoenmaat (is dus niet echt interessant voor de portemonnee) of ...dat je op tijdens de zomervakantie elke dag 5 kinderen moet insmeren! Want amaai seg daar kruipt tijd in! Elke dag opnieuw hetzelfde liedje. Alle kids in een rij en smeren maar. Want welke verantwoorde moeder zou er nog maar aan denken om dit over te slaan. (ok, ik beken ik denk er soms aan maar gelukkig wint mijn verstand en doe ik het braaf elke dag) Maar aaaaaarghhhhh....It's a hell of a job!
Dus alles wat het werk gemakkelijker kan maken neem ik er graag bij. Zoals daar zijn: de kids die elkaar insmeren, papavanvijf inschakelen (en die heeft zich dan vaak strategisch uit de voeten gemaakt), een familieverpakking aankopen, kiezen voor een melk die gemakkelijk uitsmeert, smeren met een factor die hoog genoeg en waterbestendig is en kiezen voor een zonnemelk die gemaakt is voor gevoelige huidjes. En tot nu toe hebben we toch nog geen verbrande kindjes gehad dus deze tactiek zal toch nog niet zo slecht zijn :-)

13 opmerkingen:

 1. Inderdaad, bij 3 kindjes is het al veel smeer-werk met de zonnecrème. Wij gebruiken al 2 jaar op rij ook deze zonnemelk en hebben ook nog nooit verbrande kindjes gehad. Maar ik leg er dan ook altijd een goeie dikke laag op en doe hen aan zee t-shirts met lange mouwen aan zodat hun nekje, schouders en bovenarmen goed beschermd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou ook niet van al dat smeren. Het is een moetens jobke met kleine kinderen.
  Helaas was er toen we in Spanje op vakantie waren toch één verbrand doordat hij het zwembad ingedoken was voor het smeren en nadien waren we dat uit het oog verloren en ai.
  Zijn armen waren verbrand. Eén was ook lichtjes verbrand één keer. En dan één grote ook een keer, maar die smeert al zelf.
  Maar de schade is beperkt gebleven hier ook.
  En niet te vergeten. Dat zonnecrème ook veel geld kost. In Spanje ben ik zelfs moeten gaan bijkopen. En op kamp ieder hun eigen flesje mee....
  Veel kinderen vind ik vooral veel te veel was ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben al lang fan van de All day zonnecreme van Louis Widmer. Gelukkig is de zonnecreme al zo goed ingeburgerd hier dat de zonen zelf naar zonnecreme vragen eer ze buiten gaan. Vind vooral de gezichtjes zo moeilijk om te smeren. Schrik om zonnecreme in de ogen te krijgen, als ze daar nog eens iets op kunnen vinden. Toffe verslagen van Berlijn! Krijg ook zin om daar ook eens naartoe te gaan (waren pas in Mecklenburg-Vorpommeren).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige foto's! En hopelijk was het geen zonnecrème die kleine beestjes aantrekt, zoals ik jullie per ongeluk had gelapt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om te zien hoe de kindjes elkaar insmeren en plezier bij maken. :-) Leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tip van de eeuw: smeren minstens halfuurtje voor ze 't zand induiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En de All Day van Louis Widmer is een perfect verantwoord excuus om maar één keer per dag de toer te moeten doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha! Ik kan me daar iets bij voorstellen. Ik vind drie kinderen insmeren al geen pretje, maar ik doe het ook braaf. Het helpt dus effectief, dat heb ik vorig weekend nog mogen ondervinden toen ik mijn eigen rug niet helemaal ingesmeerd kreeg en ik dus net op die plek verbrandde, terwijl al de rest niets had.
  Zag je dit filmpje al? https://www.youtube.com/watch?v=o9BqrSAHbTc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, leuk filmpje. Ik zag een gelijkaardig iets met Karen Dalen. Confronterend, en dus smeer ik hier ook veel gezichtjes en schouders in.

   Verwijderen
 9. Ik gebruik al drie jaar de zonnecrème van het merk van Kruidvat zelf. Kost 7-8 euro voor een fles factor 50 en is echt goed. Nog geen verassingen gehad, volgens testen bestaat er bijna geen slechte zonnecrème. Veel belangrijker is de factor en de frequentie van insmeren. Ik kocht vroeger in de apotheek. Zeker ook goed maar een veelvoud van de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De ultieme tip.... de nieuwe deoachtige zonnenbrand spray van ambre solair....verstuift als deo, is razensnel, hoeft ni opengesmeerd en vooral, kleeft ni..dus zo droog als maar kan het zand in een geen korreltje die blijft kleven......wel duur hier...maar in Frankrijk maar 9 euro, dus meteen voorraad ingeslagen.....en geen streepke roodheid gevonden heel de zomerlang bij de kids...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zelf leren smeren? Desnoods bij elkaar? Mijn ouders hebben dat maar heel kort voor ons gedaan eigenlijk en toch waren we ingesmeerd.
  (Wees overigens blij dat je geen vijf meisjes hebt. Ik vergeet nooit de hilariteit toen er bij ons in het middelbaar iemand zich luidop afvroeg wat voor vuilnisbakJE er eigenlijk in onze wc moest staan met vijf dochters. :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's! En ja, zonnecreme smeren, ik doe het terwijl mijn zoon nog naakt in bad staat, zo vergeet ik geen plekjes en is de vloer niet plakkerig, want ik gebruik spuitbussen

  BeantwoordenVerwijderen